Review: Samsung Galaxy Xcover S5690

Mobile

Inleiding

Inleiding

Iedereen kent wel iemand die het wel eens heeft gehad, mogelijk heb je het zelfs zelf wel eens gehad. Je telefoon die het niet meer doet door waterschade. Het blijkt dat één op de drie mobiele bellers wel eens waterschade heeft gehad aan zijn of haar mobiele telefoon. Met die reden komt er eens in de zoveel tijd een telefoon voorbij die dit probleem op moet gaan lossen. De één met meer succes dan de ander.

Vandaag komt er ook z’n telefoon aan bod. Van Samsung ontvingen wij namelijk de Galaxy Xcover S5690. Naar eigen zeggen zou de smartphone bestand zijn tegen water en stof. Samsung is hier zelf zo zeker van, dat wij toestemming hebben gekregen om de telefoon te water te laten. De enige voorwaarde die hieraan werd gesteld was dat dit geen toiletwater mocht zijn vanuit hygiënische oogpunt. Of dat de Galaxy Xcover dit avontuur ook werkelijk overleeft lees je verderop in deze review.

Naast het feit dat de telefoon waterbestendig zou zijn is de Galaxy Xcover een erg leuke en aantrekkelijke telefoon. Voor een prijs vanaf ongeveer 220 euro krijg je helemaal geen verkeerde "budget-smartphone." De Galaxy XCover draait op het Android besturingssysteem en heeft versie 2.3.6 aan boord. Daarnaast heeft het scherm van de telefoon een afmeting van 3,65 inch en beschikt de XCover over een processor van 800 MHz en 512 MB werkgeheugen. Zoals je ziet krijg je voor een prijs van iets meer dan 200 euro een telefoon die zal gaan concurreren met toestellen zoals bijvoorbeeld de HTC Wildfire. Wanneer je bijvoorbeeld niet al te veel te besteden hebt en toch een leuke smartphone wil, zijn deze soort telefoons erg interessant.