1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (1)

Dan nu de prestaties van de Series 5 Ultra. In de eerste test, een grafische benchmark, scoort de Samsung-ultrabook zoals in de lijn der verwachtingen lag, al moet gezegd worden dat het wel opvalt dat het verschil tussen ultrabooks onderling procentueel toch nog best hoog is, vergeleken met sommige andere ultrabooks.



De hybride SSD-HDD combinatie waarvoor Samsung heeft gekozen blijkt een stuk beter te werken dan de schijf waar Acer voor koos bij de Aspire S3. Het verschil mag er wezen. Toch wordt ook hier wel duidelijk dat een hybride schijf toch niet kan tippen aan een SSD, zoals die van de Asus Zenbook en de Toshiba Satellite Z830. De systeemprestaties blijven toch voornamelijk achter dankzij de prestaties van de harde schijf.




In Cinebench 11.5 gebeurde wel wat raars, de prestaties verschilden namelijk best veel tijdens een aantal verschillende tests met de Samsung-ultrabook. De laptop blijkt soms dus wel wat wisselvallig te presteren. Sowieso valt het op dat de Series 5 Ultra niet goed meekan met de andere ultrabooks die een score van tussen de 2.2 en 1.94 neerzetten.