1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (2)

Wat betreft de batterijduur blijkt Samsung toch wel één van de mindere goden onder de ultrabooks geproduceerd te hebben. De accu houdt het weliswaar langer uit dan die van de Acer Aspire S3, maar de Toshiba Satellite Z830 en de Asus Zenbook kunnen niet benaderd worden door Samsung. Ook hier kunnen we dit voornamelijk terugvoeren naar de harde schijf. Een mechanische schijf heeft nou eenmaal veel meer stroom nodig dan een SSD, omdat die laatste geen draaiende onderdelen heeft.



Samsung kan aardig mee wat betreft de opstarttijd, dankzij de iSSD waarvoor het bedrijf gekozen heeft. Dit vind ik respectabel te noemen. Het verschil wordt overigens wel echt gemaakt dankzij de ‘snel opstarten’-functie die in de aanvullende software van Samsung zit. Daarmee win je zomaar een seconde of 15 en dat maakt echt het verschil ten opzichte van de Acer Aspire S3, die anders ongeveer even goed scoort.



Wat betreft de temperatuurproductie, of eigenlijk het binnen de perken houden daarvan, scoort Samsung in de middenmoot. Echter, dit is beter dan alle andere ultrabook-fabrikanten tot nog toe hebben weten klaar te spelen, zij scoorden allemaal lager in deze specifieke test.



Dat Samsung dan, ondanks de toch vrij lage temperaturen ook nog eens als beste weet te scoren in de geluidsproductie-test, is niets minder dan respectabel. De Koreaanse ultrabook zet in deze test scores neer die we nog niet eerder hebben waargenomen.