1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

Wat betreft prestaties weet Samsung helaas niet de beste ultrabook op de markt te zetten. In de benchmarks waarin de hardware aan de tand wordt gevoeld presteert de ultrabook steevast in de onderste regionen, wanneer deze vergeleken wordt met de andere ultrabooks. Samsung maakt de gestelde verwachting betreffende de prestaties dus niet bepaald waar. Een ander nadeeltje vind ik dat het scherm qua resolutie niet kan tippen aan wat Asus klaarspeelt met de Zenbook, hoewel de kijkhoek wel beter is.

Daarentegen zijn er echter ook een paar zaken waar de Series 5 Ultra zijn bestaansrecht toch echt weet te claimen. Zo is de geluids- en temperatuursproductie erg laag en is de opstarttijd zeer respectabel te noemen voor een systeem met een hybride schijf, vooral wanneer dit vergeleken wordt met de prestaties van de Acer Aspire S3, die andere ultrabook met een hybride schijf. Je moet daar alleen wel de ‘snel opstarten’-functie handmatig voor inschakelen.

Gezien de relatief lage prijs is de Samsung Series 5 Ultra een goede ultrabook te noemen. Niet perfect, maar zeker niet minder dan goed. Je krijgt echt waar je voor betaalt en dat is niet zo zeer pretaties, maar wel gebruiksgemak en draagbaarheid.
8.0
  • Lekker toetsenbord;
  • Goede temperatuur-, opstart- en geluidsproductie-prestaties;
  • Grote inkijkhoek van scherm..
  • ..maar helaas geen hoge resolutie;
  • Geen grootse prestaties;