4min

Tags in dit artikel

Verpakking, uiterlijk en specificaties

Verpakking


De Xtreamer Prodigy wordt geleverd in een mooie, vrij grote, witte doos. Op de voorkant staat over de volledige lengte een rode ‘X’, van het merk Xtreamer. Naast wat tekst vinden we icoontjes terug met de technieken en standaarden die de Prodigy ondersteunt. FullHD 1080p, USB 3.0, optionele WiFi, Android, 3D Full HD en HDMI 1.4 worden allen vernoemd. Op de voorkant staat tevens de vermelding dat we hier te maken hebben met ’s werelds eerste 3D Full HD-mediaspeler.

Eenmaal geopend is het eerste dat je ziet de Xtreamer Prodigy. Het apparaat zit netjes verpakt in een hoesje van schuim en twee stootkussens. In de doos vindt men verder tevens een zeer beknopte handleiding, een adapter, HDMI-, composiet- en een USB 3.0-kabel. Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, vind je ook nog een afstandsbediening in de doos.





Uiterlijk


Qua uiterlijk verdient Xtreamer alvast een compliment. De Prodigy is althans aan de zij- en bovenkant voorzien van een nette metalen behuizing met afgeronde zijdes en dat is heel wat anders dan de gemiddelde mediaspeler die in een plastic, hoekige, zwarte behuizing gehuld gaat.

De onderzijde is echter gemaakt van plastic, hetzelfde geldt voor de voor- en achterkant. Gelukkig voelt de Xtreamer ook daar zeker niet goedkoop aan. Het plastic is vrij dik en dus ook stevig, maar ook de geborstelde coating oogt prettig. Al met al is de behuizing van de Prodigy erg goed, deze laat het apparaat er stijlvol, zelfs duur, uitzien en het zorgt ervoor dat deze zeker niet misstaat in je TV-meubel.





Aan de bovenkant van de behuizing is alleen het Xtreamer-logo te vinden, wat zeer subtiel is verwerkt. Aan de zijkanten is helemaal niks te vinden, op twee schroefjes aan elke zijde na. Met het losdraaien van deze schroefjes kan de behuizing geopend worden. Hier heb je wel een zogenaamde Hex-schroevendraaier voor nodig.

De voorkant van de Prodigy herbergt een grote draaiknop waarmee het volume van het toestel is aan te passen. In ons geval leek het wel alsof de Prodigy een keer op de draaiknop gestuiterd was, want deze liep helaas aan bij het draaien, zo zal het zeker niet horen. Als ik dit zou aantreffen bij een nieuw exemplaar dat rechtstreeks uit de winkel kwam, zou ik deze overigens wel direct terugbrengen.

Door de draaiknop in te drukken kan je de Prodigy uitschakelen. Naast deze knop zit tevens een SD- en MMC-kaartlezer, eronder zit een opvallende horizontale ring, waarachter een infrarood-ontvanger zit, voor de afstandsbediening uiteraard. Als laatste is er een lade welke uit het apparaat kan worden geschoven. In deze lade kan je een 3,5 inch harde schijf monteren. De Prodigy ondersteunt schijven tot en met 3 Terabyte. De lade zit op zich stevig dicht, maar ik kan me voorstellen dat deze uit het apparaat kan stuiteren als deze net even verkeerd terecht komt. Een simpel slotje op deze lade was prettig geweest.

Aan de voorkant missen we wel de aanwezigheid van een USB-aansluiting, waardoor het moeilijker wordt om vlug een USB-schijf of -stick aan te sluiten op de Xtreamer Prodigy.





Op de SD/MMC-aansluiting na zitten alle aansluitingen op de achterkant van de Prodigy verwerkt. Van links naar rechts zijn er twee USB 2.0 host-, één USB 3.0 slave-, 6 component-, één HDMI-, één LAN-, twee SPDIF en één stroomaansluiting terug te vinden. Dit is zo’n beetje alles wat je je maar kan wensen. Eventueel was de aanwezigheid van meer USB 2.0-poorten ook hier nog wel prettig geweest. Je kan immers een toetsenbord en muis aansluiten en dan zijn de aansluitingen al volledig bezet, de USB 3.0-aansluiting is immers niet bestemd om accessoires op aan te sluiten.

specificaties


Onderdeel Omschrijving
Afmetingen en gewicht 242 x 251 x 66 mm, 3 Kg.
Video-aansluitingen – HDMI 1.4 (uit)
– Y/Pb/Pr component (uit)
– Composiet (uit)
Audio-aansluitingen – HDMI (uit)
– SP/DIF Coaxial RCA (uit)
USB-aansluitingen – 2x USB 2.0 Host-poort
– 1x USB 3.0-poort
Netwerk-aansluitingen – RJ45 10/100/1000
– Wi-Fi 802.11b/g/n (via optionele USB-adapter)
Ondersteunde videocodecs – MPEG-1, MPEG-2
MPEG4 SP/ASP/AVC: ivX, XviD, H.264, x264, XviD/DivX SD HD, WMV9 (VC-1), RealVideo (RM/RMVB) 8/9/10
Ondersteunde videoformaten ASF, AVI, DIVX, FLV, IFO, ISO, M2P, M2TS, M2V, M4V, MKV, MOV, MP4, MPEG, MPG, MTS, RMVB, TP, TRP, TS, VOB, WMV, BDMV
Ondersteunde audioformaten AAC, AC3, DTS, FLAC, FLC, M3U, M3U8, M4A, MP1, MP2, MP3, MPA, OGG, PCM, RA, WAV, WMA, PLSX
Ondersteunde audioformaten Dolby Digital TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS HD MA, 7.1 down-mix, WMA Pro, MPEG I Layer 1, 2, 3, LPCM, ADPCM, FLAC, AAC, WAV, OGG Vorbis
Ondersteunde afbeeldingsformaten JPG, HD JPEG, BMP, GIF, TIF, TIFF, PNG
Ondersteunde ondertitelformaten SRT, SUB, SSA
Bestandssystemen NTFS, FAT, FAT32, EXT3, HFS+