1 min

Tags in dit artikel

Conclusie

Na het testen van de Xtreamer Prodigy blijven we met een gemengd gevoel achter. Hoewel de Prodigy in principe redelijk goed presteert wat betreft het afspelen van audio- en videobestanden (de vage ondersteuning voor AAC daargelaten) en zelfs respectabel weet om te gaan met 3D-materiaal, zijn er ook een aantal zaken die echt een doorn in het oog vormen.

Zo zijn de Android-applicaties vrijwel onbruikbaar, zij het omdat de aansturing met de afstandsbediening dramatisch is, zij het omdat de prestaties gewoon ver onder de maat zijn omdat Android niet bedoeld is voor Realtek-processoren, maar ARM-krachtbronnen. De zelfgebouwde applicaties die Xtreamer heeft toegevoegd werken goed en daar valt weinig op aan te merken, Xtreamer onderscheidt zichzelf hier echter niet mee. Ook de slechte ondersteuning voor smartphones via Airplay en uPnP is een echte aderlating omdat we dat met de dag belangrijker achten, gezien de populariteit van deze apparaten.

De Prodigy is wat betreft het afspelen van media redelijk in orde, vooral de 3D-mogelijkheden zijn erg goed. Daarvoor kan je de Prodigy gerust aanschaffen. Ook het afspelen vanaf een netwerk is geen enkel probleem. Voor alle randzaken als Android en het afspelen van video’s vanaf smartphones kan je de Prodigy beter in de winkelschappen laten liggen.
6.0
  • Full HD 3D-weergave zonder moeite;
  • Overzichtelijke menu’s;
  • Toevoeging van Android..
  • ..is leuk maar werkt dramatisch slecht;
  • Engels en Nederlandse vertaling door elkaar;