Xtreamer Prodigy

Inleiding

Xtreamer is in Nederland nog redelijk onbekend. Het bedrijf is gesitueerd in Zuid-Korea en de producten die op de markt worden gezet door het bedrijf zijn eigenlijk afkomstig van moederbedrijf Unicorn Information Systems, een bedrijf dat niet veel grotere bekendheid geniet.

Xtreamer is echter vrij overtuigd van zichzelf en noemt zich op haar website dan ook leider in de markt voor mediaspelers. Hoewel dat wereldwijd mogelijk het geval is, is dat in Nederland niet onomstreden. Zo zijn ook onder anderen Eminent en AC Ryan grote spelers, maar is Xtreamer zeker een opkomend merk.

Nu dan over op de orde van de dag, de Xtreamer Prodigy. Het gaat hier om een product dat zowel als mediaspeler als mediastreamer kan worden geclassificeerd. Dit is bij vele producten van de concurrentie ook het geval, want tegenwoordig heeft zo goed als elke mediaspeler een harde schijf, een netwerkpoort en eventueel nog WiFi-mogelijkheden, bij voorkeur ingebouwd. Bij de Prodigy is dit allerlaatste overigens niet het geval, er is wel een mogelijkheid om van WiFi-gebruik te maken, maar dat moet dan wel middels een module die je apart dient aan te schaffen.

De Xtreamer Prodigy heeft echter wel een tweetal interessante eigenschappen, welke het apparaat kunnen onderscheiden van de concurrentie. De eerste hiervan is namelijk de ondersteuning voor 3D Full HD-weergave en als tweede is er ondersteuning voor Android-applicaties. Omdat Google haar mobiele besturingssysteem nooit bedoeld heeft voor mediaspelers kan je geen gebruik maken van de officiële Android Market, maar er is wel een eigen markt beschikbaar voor het verkrijgen van extra applicaties, hoewel je al redelijk voorzien wordt door Xtreamer.

Ook andere aardige eigenschappen als USB 3.0, HDMI 1.4 en 7.1-kanaals audio zijn weliswaar niet onderscheidend, maar desalniettemin wel zeer prettig. Daarnaast belooft Xtreamer ook dat het apparaat zo goed als elke denkbare codec ondersteunt, maar die bewering gaan we zelf natuurlijk ook nog wel even vaststellen, verderop in dit artikel.

Xtreamer is een merk dat producten graag zo goedkoop mogelijk prijst en dat laat men ook blijken. Een slagzin als ‘Why Pay More?’ spreekt immers boekdelen. De Xtreamer Prodigy lijkt met een prijs van ongeveer 180 euro dan ook zeker geen dure machine, mits je natuurlijk ook krijgt waar je voor betaalt.