3min

Tags in dit artikel

,

Het verhaal

Verraad


Het volk van Shinkoku heeft alles wat haar hartje kan begeren: armoede en honger bestaan niet en dankzij de moderne technologie zijn de bewoners van alle gemakken voorzien. Vrede en welvaart zijn alom aanwezig. Keizer Strada en zijn acht guardian generals heersen over Gaea, een planeet die als twee druppels water lijkt op de aarde. Haar inwoners worden op dagelijkse basis bedreigd door de Gohma. Dit zijn monsterlijke wezens die uit de vervuilde aarde zijn ontstaan en slechts één doel voor ogen hebben: de mensheid en haar beschaving vernietigen.

De inwoners van Gaea zijn niet bij machte om zich te beschermen tegen de Gohma. Voor hun bescherming zijn ze aangewezen op keizer Strada van Shinkoku en zijn acht guardian generals. Zij zijn de bewakers van de broze balans tussen oorlog en vrede op Gaea.


Eén van deze guardian generals ofwel halfgoden is Asura, de hoofdpersoon van deze game. Nadat hij een invasie van de Gohma en hun leider Vlitra heeft verijdeld, keert hij terug naar zijn vrouw Durga en dochter Mithra. Hij wordt bij de keizer ontboden. Zodra Asura een stap in de troonzaal zet, ziet hij dat de keizer is vermoord. Met bloed aan zijn handen wordt hij van verraad beschuldigd en moet hij de legertroepen van zich afslaan. Hij vreest voor het leven van zijn vrouw en dochter. Eenmaal thuisgekomen ziet hij zijn vrouw levenloos op de grond liggen. Met haar laatste adem vraagt ze om Mithra te redden uit de handen van Deus, de commandant van de guardian generals.

Als Asura zijn dochter probeert te redden, leert hij van het verraad van zijn kameraden en hun plannen om Mithra’s krachten aan te wenden om de Gohma te verslaan. Asura is geen partij voor de overweldigende krachten van Deus en wordt vanuit de ruimte naar Gaea geslingerd.


Mantra


Na het doden van keizer Strada en verbannen van Asura leiden de guardian generals, die voortaan door het leven gaan als The Seven Deities, de strijd tegen de Gohma. Zij hebben een wapen ontworpen waarmee ze de mantra uit de zielen van mensen kunnen halen. Mantra is te zien als de essentie of levenskracht van ieder levend wezen en speelt een essentiële rol in de strijd tegen Vlitra. Voordat de Gohma in staat zijn om dood en verderfenis te zaaien, ‘zuiveren’ de zelfbenoemde goden de steden om de mantra op te eisen. Hierbij geldt dat het doel alle middelen heiligt: in twaalfduizend jaar tijd hebben ze zeventriljoen zielen ‘gezuiverd’ teneinde Vlitra te verslaan.

Om hun eigen krachten te versterken, maken de godheden gebruik van Asura’s dochter Mithra. Zij heeft het unieke vermogen om de mantra van de Seven Deities te intensiveren. Door deze kracht aan te wenden zijn ze in de afgelopen eeuwen ongekend sterk geworden. Wyzen, één van de zeven zelfbenoemde goden, is hierdoor in staat om groter te worden dan een planeet.


Wraak


Na twaalfduizend jaar ontwaakt Asura in Naraka. Als hij Gaea gaat verkennen ziet Asura met eigen ogen wat voor verschrikkingen zijn voormalige kameraden hebben uitgericht in al die tijd. Volstrekt willekeurig doden The Seven Deities mensen om hun mantra te verzamelen. Dit druist in tegen al het rechtsgevoel van Asura. Hij is evenmin vergeten dat Deus en de andere zelfbenoemde goden verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vrouw, ontvoering van zijn dochter en het verraad. Hoogste tijd om wraak te nemen. Dat is het plot voor Asura’s Wrath.