1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (2)

SiSoft Sandra 2010

In SiSoft Sandra 2010, waarin wij de Arithmic Test gebruiken om Ivy Bridge te testen, blijkt dat de processor vooral in de Dhrystone test wat steekjes laat vallen. De oudere Sandy Bridge-processor is hier immers net wat sneller. In de Whetstone-test zijn de rollen omgedraaid. Intel’s X-processoren blijven echter duidelijk buiten bereik. Dat laatste mag geen ramp genoemd worden, men legt voor de X-processoren een veelvoud van Ivy Bridge’s prijsplaatje neer.



SuperPi

Het berekenen van één miljoen decimalen van het getal Pi kost Ivy Bridge ongeveer 9,875 seconden, wat best respectabel is. Toch blijft Sandy Bridge hier op slechts een minimale afstand.


Cinebench

Het verschil tussen Sandy en Ivy Bridge wordt in Cinebench wel weer wat duidelijker als er bijna een vol punt hoger gescoord wordt door laatstgenoemde.


Stroomverbruik

Intel had het stroomverbruik van Sandy Bridge al dik op orde, vooral vergeleken met de eerste generatie Core-processoren. Het verschil tussen Sandy en Ivy Bridge is echter vrijwel verwaarloosbaar. Ivy Bridge is iets zuiniger met de energie, maar veel is het niet. Toch is het knap wat Intel voor elkaar weet te boksen, want Ivy Bridge is ongeveer even zuinig als AMD’s Llano-processoren, welke aanzienlijk trager zijn dan de Intel-processoren. Per Watt levert Intel zo ondenkbaar veel meer prestaties dan AMD, het is niets minder dan schrikbarend.