1 min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Kort na de HP Pavilion dv6 nemen we opnieuw een laptop onder de loep van HP. Het betreft ditmaal de HP Folio 13-2000 ultrabook, waarmee HP zich richt op de zakelijke markt. Een accuduur tot negen uur moet de Folio 13 op dit gebied de best presterende ultrabook maken die tot nu toe verkrijgbaar is. Om de zakelijke markt goed te voorzien zal de ultrabook ook op andere gebieden hoge kwaliteit moeten leveren, zoals beveiliging, snelle responstijden en een beeldscherm werkbaar onder alle omstandigheden.



Kijkende naar de specificaties zien we een aantal bekende hardware componenten voorbij komen. De Intel Core i5 2467M processor met Intel HD Graphics 3000 GPU en 4 GB RAM-geheugen vinden we namelijk terug in meerdere ultrabooks die onze revue hebben gepasseerd. Wel heeft HP in plaats van Windows Home Premium de Folio 13 voorzien van Windows 7 Professional om de zakelijke gebruiker beter te bedienen.

De Folio 13 heeft een advies verkoopprijs van ongeveer 1000 euro wat voor een ultrabook niet buitensporig is, maar gezien de standaard specificaties zullen we op andere gebieden toch het één en ander mogen verwachten.