2min

Product- en prijsvergelijker

Nieuw in deze versie van Techzine is een onderdeel dat we al enorm lang wilden hebben, maar waar het om verschillende reden nooit van gekomen is, een product- en prijsvergelijker. Eindelijk is het zover, na maanden werk staat de Techzine prijsvergelijker online en is deze terug van weggeweest. Deze keer gelukkig wel een stuk beter dan de eerste versies die we jaren geleden hadden. Uiteraard zijn we er nog niet, want een prijsvergelijker onderhouden is hard werken, heel hard werken.



De afgelopen maanden hebben we flink lopen stoeien met alle categorieën, producten, specificaties en filters, om dit allemaal in goede banen te leiden en een mooi geheel te laten vormen. Iets waar we in onze ogen goed in geslaagd zijn. We zijn nu begonnen met ongeveer 25.000 producten en daar zullen er de komende tijd nog flink wat bij gaan komen.



De product- en prijsvergelijker van Techzine is ook duidelijk anders dan de al bestaande vergelijkers in de markt. De manier van navigeren, presenteren en zoeken is duidelijk anders. Wij geloven in een wat grafischer uiterlijk en producten met zoveel mogelijk foto’s (voorbeeld), want je wilt een product goed kunnen bekijken voordat je overgaat tot de aankoop ervan. Ook laat Techzine veel meer specificaties zien bij de producten (voorbeeld) dan welke prijsvergelijker in Nederland dan ook. Iets waar we behoorlijk trots op zijn en wat ook echt iets toevoegt, onze doelgroep wil behalve een product goed kunnen bekijken ook exact weten wat de specificaties zijn van het product.

Maak handige selecties om producten te vergelijken


We kunnen dan ook allemaal maar zeggen, probeer het uit! Vergelijk die producten, zet ze naast elkaar en vorm je mening. Wij denken dat de Techzine prijsvergelijker zeker jouw nieuwe vaste stek kan worden op producten en prijzen te vergelijken. Het werkt kinderlijk eenvoudig en biedt meer overzicht en informatie dan welke bestaande prijsvergelijker in de markt.

Producten naast elkaar te bekijken en vergelijken, bekijk in browser


Hoewel we een goede start maken met onze prijsvergelijker, deze goed werkt en goed te gebruiken is, is er ook veel ruimte voor verbetering. Specificaties kunnen namelijk altijd beter en hetzelfde geldt voor productfilters. Ook is het aanbieden van nog meer relevante producten alleen maar beter. Er is dus eigenlijk altijd ruimte voor verbetering en dit zal een eindeloos gevecht gaan worden, dat simpelweg niet te winnen is, maar wat wel nodig is om de kwaliteit van de vergelijker op peil te houden.