2min

Forum

Ook het forum is op de schop gegaan, alle toeters en bellen die bij een forum horen hebben we min of meer overboord gegooid. Het belangrijkste is echter wel gebleven, de discussie, de conversatie, het gesprek. Dat is waar het om gaat op een forum en dat element is goed behouden gebleven.

Voorbeeld forumpost


Verder hebben we ervoor gekozen om de openingspost van een discussie een stuk belangrijker te maken en alle reacties erop net wat minder. Deze openingspost krijgt namelijk de ruimte waar we normaliter een artikel in plaatsen en alle reacties erop zijn meer als reactie weergegeven en minder als traditionele forumpost. We zorgen er hiermee voor dat de website meer één geheel is met de voorpagina, maar ook dat de openingspost beter tot zijn recht komt.

Reacties op forumpost nu rustiger


Door de reacties wat simpeler te maken en door ondertitels en forumhandtekeningen te schrappen wordt het forum ook een stuk rustiger en komen de reacties beter tot hun recht zonder te veel afleiding. Ook is er veel aandacht besteed aan het beter betrekken van het forum binnen de website, zo vind je naast elk artikel op de frontpage een lijst met de recente forumdiscussies en bij het forum een lijst met de laatste headlines.

Het forum in de nieuwe vorm zal voor de oude leden echt even wennen zijn, want het is toch wel anders dan hoe het was. Wij zien echter veel voordelen in deze nieuwe setup en zullen dan ook proberen om er een succes van te maken. Wel hebben we de afgelopen dagen al verschillende wensen van leden in vervulling kunnen laten gaan met kleine tweaks en aanpassingen. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de gebruikservaring van het forum wordt verbeterd, zonder het overzicht en de rust te verliezen. Voor dat soort feedback kunnen we alleen maar enorm dankbaar zijn, want daar hebben we echt iets aan.