1 min

Tags in dit artikel

, ,

Software

Ook voor de Xperia U laat Android 4.0 nog even op zich wachten. In de meeste gevallen is het voor kopers van een budgettelefoon niet van noodzaak om te beschikken over de nieuwste snufjes. Dat de Xperia U dan ook als laatste NXT-toestel de update naar Ice Cream Sandwich toegestuurd zal krijgen, mag dan ook geen grote verrassing zijn.



Het besturingsssyteem, beter gezegd de skin voor het besturingsssyteem is hetzelfde als dat van de Xperia S en P. Sony heeft een aantal kleine aanpassingen gedaan ten opzichte van de originele Android-versie, maar houdt dit binnen de perken. De vijf homescreens staan zoals we gewend zijn bij de Sony-toestellen vol met widgets, de één nuttiger dan de ander. Uiteraard heb je zelf de keuze om dit naar eigen inzicht opnieuw in te delen.

Ook op het gebied van meegeleverde software zien we weinig verrassingen. Sony’s eigen muziekdienst Music Unlimited is aanwezig, net als het social media-platform Timescape. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere apps zoals bijvoorbeeld TrackID, een applicatie die in staat is om muziek te herkennen zoals Shazam. Ook een vooraf geïnstalleerde QR-lezer genaamd NeoReader wordt door Sony meegeleverd.