3min

Tags in dit artikel

, , ,

Ontwerp en specificaties

Inhoud verpakking


In de verpakking vinden wij naast de netstroomadapter, micro USB-kabl en handleidingen een standaard Sony headset, twee NFC-tags en een houder voor een micro-simkaart. Nieuwe bezitters van de Xperia Sola worden dus niet met extra kosten opgescheept die providers vragen voor de aanschaf van een nieuwe simkaart, zodra zij overstappen van een toestel waar een micro-sim voor was benodigd, hoewel die kans niet heel groot is. Hoe dan ook is het een nette service van het Japanse bedrijf.

Uiterlijk


Als we een korte blik werpen op de Xperia Sola, zien we duidelijke overeenkomsten met de andere NXT-toestellen; een zwarte bezel, vrij puntige hoeken en ook qua afmetingen, knoppen en aansluitingen zijn de gelijkenissen groot. Wanneer we wat langer het vooraanzicht aanschouwen, vallen er wel wat zaken op. Zo is de doorzichtige band die we inmiddels kennen van de Xperia S, P en U niet aanwezig in de Sola. Dit zal een weloverwogen beslissing zijn van Sony en het zal waarschijnlijk te maken hebben met het scherm, dat op de behuizing van het toestel is bevestigd en daardoor iets hoger ligt. De Android-iconen zijn dan ook ‘gewoon’ onder het scherm gepositioneerd. Het wel gewoon om aanraakgevoelige knoppen.



Boven het scherm staat, zoals we gewend zijn, het Sony-logo met daarboven een speakerbalk. Rechts daarvan zitten licht- en nabijheidssensoren. Een front facing camera is helaas niet aanwezig.

Onder het scherm zitten zoals gezegd de Android-iconen. Dit alles zit op een apart gedeelte wat samen met het scherm boven op de rest van de behuizing is bevestigd. Aan de onderkant van het toestel steekt nog een klein gedeelte uit, waarop het Xperia-logo te zien is. Sony heeft in de verhoging een brede lichtbalk verwerkt, maar gedurende gewoon gebruik zie je hier vrijwel niets van, dus daar worden we niet warm van.



Aan de achterkant van het toestel zien we dat de camera een klein stukje uitsteekt, boven de lens zit een LED-flitser. Ook zien we hier een tweede microfoon, die in staat is om achtergrondgeluiden te filtreren tijdens telefoongesprekken of opnames. Verder naar beneden komen we het oude Sony-Ericsson- en Xperia-logo tegen. Helemaal onderaan heeft Sony de speaker voor muziek en andere geluidsuitvoer geplaatst. Rechtsonder in de hoek is een opening aanwezig om een polsbandje aan het toestel te bevestigen.



Wat betreft aansluitingen moeten we met het minimale genoegen nemen. Bovenop het toestel zit een 3,5 mm audio-jack om een headset op aan te sluiten en aan de rechterkant is een micro USB-poort aanwezig. Aan deze zijde zitten tevens de volumeregelaar en camera-knop. De powerknop is aan de linkerkant van het toestel gepositioneerd. Aan de onderkant van de Xperia Sola is de primaire microfoon gevestigd.

Als we de achterkant van het toestel verwijderen, door deze simpelweg naar boven te schuiven, zien we dat de batterij niet vervangbaar is. Wel kunnen we hier een sim- en optionele microSD-kaart in de Sola steken.

Specificaties


Model
Merk Sony
Model Xperia Sola
Hardware
Processor NovaThor U8500
Kloksnelheid processor 1 GHz.
Grafische processor Mali-400MP
Software
Besturingssysteem Android 2.3.7 (Gingerbread)
Skin voor besturingssysteem Timescape
Extra software – NeoReader;
– TrackID;
– 3D Camera;
– Google diensten;
Opslag & geheugen
Externe opslag MicroSD, tot 32 GB
Interne opslag 8 GB
RAM 512 MB
ROM n.b.
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 116 x 59 x 9.9 mm (LxBxD)
Gewicht 107 g
Beschikbare kleuren Zwart, wit, rood
Schermeigenschappen
Scherm 3,7 inch, LCD touchscreen met ‘Floating Touch’-technologie
Schermresolutie 480 x 854
Connectiviteit
Netwerken HSPA, HSDPA, GPRS, EDGE, UMTS
Bluetooth Bluetooth v3.0 met A2DP, EDR
Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, WiFi Hotspot
Aansluitingen Micro-USB-poort, 3.5 mm audio jack
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3.5 mm audio jack
Camera
Foto 5 Megapixel, enkele LED-flits
Video 720p, 30 FPS
Front facing camera
Eigenschappen accu
Batterij Li-Ion 1320 mAh
Spreektijd 6 uur met 2G, 5 uur met 3G
Standby-tijd 475 uur met 2G, 470 uur met 3G