2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware

Zoals eerder in de review aangegeven, beschikt de Xperia Sola over ongeveer dezelfde hardware als de Xperia U. Dit houdt in dat er een 1 GHz. dualcore-processor en 512 MB aan werkgeheugen aanwezig is. Ook het LCD-scherm is vergelijkbaar met dat van de Xperia U, maar is met zijn 3,7 inch iets groter. De resolutie bedraagt een comfortabele 480 x 854 pixels, waardoor het beeld erg scherp is.

In het geval van de Xperia Sola hebben we echter met een speciale feature voor het scherm te maken. Sony heeft de Floating Touch-technologie ontwikkeld waardoor je zonder het scherm aan te raken interactie kan hebben. In het volgende onderdeel van de review zullen we hier verder op ingaan.



De aanwezige camera laat je foto’s met een resolutie van 5 megapixel schieten. Het opnemen van video’s blijft beperkt tot het 720p-formaat. Sony heeft ook de Xperia Sola voorzien van een hardwarematige camera-knop. Zo is het mogelijk om vanuit standby binnen twee seconden een foto te nemen. Het moet wel gezegd worden dat deze knop behoorlijk stroef is en er flink kracht moet worden gezet om deze te gebruiken.



Waar Sony er goed aan heeft gedaan om een hardwarematige camera-knop aan de Sola toe te voegen, ben ik een minder grote fan van de speaker welke aan de achterkant van het toestel is gevestigd. In de meeste gevallen ligt het toestel op zijn rug, waardoor het geluid flink wordt gedempt. Over het algemeen is het toch aan te raden om een koptelefoon aan te sluiten, met Sony’s xLOUD-technologie brengt dat een aardig geluid ten gehore. Zonder headset valt er minder te genieten, klanken zijn schel en niet erg zuiver.

De accu is vaak niet het sterkste punt van een smartphone, zo ook niet bij de Sola. Tegenwoordig mogen we blij zijn als het toestel een volledige dag op één acculading kan teren. Bij de Sola is dit gelukkig wel het geval. Meerdere dagen zal je echter niet halen.