4min

Tags in dit artikel

, , ,

Exterieur

Voordat we beginnen met het kijken naar de binnenzijde van de behuizing, kijken we eerst even naar de buitenkant, welke je over het algemeen toch het meeste zal zien. Hierbij kijken we naar de stijl van de behuizing, daarnaast naar de opties die aan de buitenzijde van de behuizing te vinden zijn.


De strak ogende Antec Eleven Hundred kenmerkt zich door zijn matzwarte uiterlijk en strakke lijnen. Qua degelijkheid zit deze behuizing aan de buitenkant ook prima in elkaar, er zijn geen fragiele plekken te vinden.

Voorkant


De voorzijde van de behuizing is afgewerkt met een fijne honingraatstructuur. Verder heeft Antec gekozen voor strakke lijnen, wat zorgt voor een degelijk en vertrouwd uiterlijk. Aan de voorzijde zijn onder andere een tweetal 120mm ventilatoren te installeren, deze zijn standaard niet meegeleverd, wat eigenlijk wel als een kleine minpunt beschouwd kan worden.


Aan de bovenkant van de voorzijde is het I/O-paneel te vinden, met daarop twee audio-aansluitingen, twee USB 2.0-poorten en natuurlijk twee USB 3.0-poorten. Onder het I/O-paneel kunnen drie 5.25-inch apparaten geïnstalleerd worden.

Bovenkant




Zoals je tegenwoordig bij meer behuizingen ziet, is er aan de bovenzijde een uitsparing te vinden, waar een 200mm ventilator onder te vinden is. Hierbij is ook weer gebruik gemaakt van de welbekende honingraatstructuur. Ook zijn aan de bovenkant van de behuizing de power- en resetknop te vinden, wat natuurlijk een prima locatie is voor deze knoppen.

Achterkant


Aan de achterkant van de behuizing zit bovenin de uitsparing voor de aansluitingen van het moederbord en ook zit er een uitsparing waarachter een 120mm ventilator te vinden is.




Bij deze behuizing is gekozen voor een voeding welke gesitueerd is in de onderkant van de behuizing, dit zorgt ervoor dat de voeding van onder koele lucht kan aanzuigen en aan de achterkant weer kan uitblazen. Het voordeel hiervan is dat de voeding geen last heeft van de warme luchtstromen in de behuizing. Een voeding die in de bovenkant vand e behuizing zit, zuigt immers veelal enkel lucht aan die al door andere componenten van het systeem gebruikt is om te koelen.

Antec heeft ook gedacht aan de enthousiasteling die waterkoeling met een externe radiateur in de behuizing wil installeren. Er zijn namelijk twee gaten te vinden, waardoor de slangen naar binnen en naar buiten kunnen.


Deze behuizing is net wat groter dan andere behuizingen, dit kun je zien door de negen expansiesloten die te vinden zijn in de behuizing. De behuizing biedt dus voldoende uitbreidingsmogelijkheid. Zoals al eerder vermeld: ik vraag me wel af of er überhaupt gebruikers zijn die maar liefst negen expansiesloten nodig hebben.


Aan de achterzijde is er tenslotte ook een knopje te vinden voor de grote 200 mm ventilator aan de bovenzijde. Deze bevat vier blauwe LED’s, die naar keuze aan of uit kunnen worden gezet. Ook zie je bij dit knopje een aantal vakjes waar knopjes hadden kunnen zitten, deze zijn bedoeld als fancontroller. Helaas heeft deze Antec Eleven Hundred deze optie niet aan boord.


Onderkant


Over de onderkant van de behuizing kan ik vrij kort zijn. Er is een uitsparing voor de voeding te vinden, later vertel ik hier nog wat meer over. Verder zijn er de poten van de behuizing te vinden, deze zijn vrij simpel gehouden, er is gekozen voor simpele plastic pootjes. Voor een behuizing van dit kaliber hadden misschien wel rubberen pootjes verwacht kunnen worden, voor extra demping van de trillingen van de ventilatoren.

Zijkant


Aan de zijkant van de moederbordtray is een uitsparing voor een 120mm ventilator te vinden. Deze uitsparing is te vinden op de plek waar de processor te vinden is, de CPU-socket wordt dus op deze manier van de achterzijde gekoeld. Zelfs voor de ‘gevorderde gebruiker’ lijkt dit overkill te zijn, maar natuurlijk wel een leuke toevoeging aan de behuizing. De warme lucht gaat overigens via sleuven aan de achterzijde weer naar buiten. De zijkap aan deze zijde bevat overigens ook een bobbel, deze zit er niet alleen voor de sier. Deze verbreding zorgt namelijk ook voor extra ruimte voor bij het beheren van de kabels in de behuizing.


De andere zijkant van de behuizing heeft een zijkant van plexiglas, zodat de hardware vanaf de buitenkant goed te zien is. In dit plexiglas zijn ook weer uitsparingen gemaakt voor ventilatoren, er kunnen namelijk twee 120mm ventilatoren in deze zijde geïnstalleerd worden.