3min

Tags in dit artikel

, , ,

Interieur & Assemblage

Nu gaan we kijken naar het interieur van de behuizing, hierbij letten we op de praktische indeling van de behuizing, ook zoeken we naar problemen die we tegenkomen bij het installeren van computeronderdelen in de behuizing. Als laatste kijken we ook naar de features die zich in de behuizing bevinden.

Uitsparingen


Bij het assembleren van de onderdelen zie je dat Antec goed heeft gedacht aan het kabelmanagement. Rondom het moederbord zijn uitsparingen te vinden, waar de kabels doorheen geleid kunnen worden. Opmerkelijk hierbij is dat Antec achter de backplate een ruimte heeft vrijgelaten van 3 cm, zodat de kabels meer ruimte krijgen om achter het moederbord weggewerkt te worden.



Een andere uitsparing die is gemaakt in de behuizing is in de moederbordtray rondom de CPU-socket. Zoals eerder vermeld kan hier ook een ventilator op gericht worden, zodat het moederbord extra gekoeld wordt.

Ventilatoren


Aan de voorzijde van de behuizing kunnen twee 120mm ventilatoren geïnstalleerd worden, dit is optioneel en deze ventilatoren worden niet meegeleverd door Antec. Eigenlijk is het jammer dat Antec er niet voor gekozen heeft om deze ventilatoren mee te leveren, aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat je nu zelf kan kiezen welke ventilatoren je in de behuizing wil doen. Iemand die zijn systeem graag zo stil mogelijk heeft kiest voor fluisterstille ventilatoren terwijl een enthousiaste overklokker misschien juist gaat voor ventilatoren die nét dat beetje beter koelen.


Aan de achterzijde zit een 120mm ventilator die wel wordt meegeleverd door Antec, ook aan de bovenkant zit een 200mm ventilator voorgeïnstalleerd, waardoor een goede airflow zo goed als gegarandeerd wordt.


Aan de binnenkant van de behuizing kunnen ook twee 120mm ventilatoren worden geïnstalleerd. Deze ventilatoren kunnen op het 3,5-inch bracket worden gezet. Hiermee zorg je ervoor dat er een betere doorstroming komt door de behuizing, waardoor hij nog koeler zou moeten blijven. Daarnaast worden ook je harde schijven extra goed gekoeld door de frisse lucht die over de brackets wordt geblazen.

Stoffilters


Aan de onderkant van de behuizing is zoals eerder gezegd de voeding te installeren, hier zit tevens een stoffilter verwerkt, zodat de voeding geen stof naar binnen kan zuigen. Het is wel verstandig om dit filter om de paar maanden eens te wassen zodat de luchttoevoer voor de voeding niet compleet verstopt kan raken.

Het is slim van Antec om hier een stoffilter te plaatsen, aangezien de luchttoevoer van de voeding vrijwel direct van de ondergrond van het systeem afkomstig is. Hoewel de lucht daar koeler is, is daar normaliter ook meer stof terug te vinden, wat zo’n stoffilter zeker geen overbodige luxe zal maken.


Handige opties


Aan de binnenkant van de behuizing vind je ook een klein printplaatje, waarop je een drietal 3-pins ventilatoren kunt aansluiten. Deze ventilatoren kun je vervolgens van prik voorzien door een molexstekker in te pluggen.


De 3,5 inch- en 5,25 inch-apparatuur kan zonder schroeven worden geïnstalleerd in de behuizing. Voor de 3,5 inch-apparatuur heeft Antec handige brackets meegeleverd en de 5,25-inch apparatuur wordt eenvoudig en snel in de behuizing geklemd, zonder extra hulpmiddelen.