2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Prestaties (2)

Omdat de Series 5 NP550P5C geen SSD heeft, verwachtten wij op het gebied van systeemopslag niet veel en die verwachting wordt ook ingelost. De Series 5 NP550P5C positioneert zichzelf in de laagste regionen.


Als we de ultrabook-modellen die de hoogste plaatsen innemen niet meetellen, dan doet de Samsung Series 5 NP550P5C het qua accutijd aardig goed onder lichte belasting. Onder zware belasting zijn de prestaties wat minder goed, de mijlpaal van twee uur accutijd wordt immers niet overschreden. Desalniettemin zijn de behaalde 115 minuten allerminst onaardig.


Wat betreft opstarttijd heeft de Series 5 NP550P5C echt een wanprestatie neergezet. Waar het aan kan liggen is ons onduidelijk, dat de schijf op 5400 RPM draait helpt natuurlijk niet mee. Mogelijk komt het sowieso ook door de grootte van de opslagruimte.


De Series 5 NP550P5C leek het qua koeling al redelijk stil te houden en vaak gaat dat ten koste van de temperatuursproductie. In het geval van de Series 5 NP550P5C is dit ook wel uit de grafiek af te leiden, maar de temperaturen blijven toch zeker binnen de perken, het lijkt geen probleem te zijn.


De hoge temperatuursproductie komt doordat Samsung er voor heeft gekozen om het systeem stil te houden. Dat de Series 5 NP550P5C niet veel geluid produceert meldde ik al eerder in dit artikel, maar het blijkt ook uit de metingen. Hoewel deze laptop niet een van de allerhoogste plaatsen bekleedt, is het indrukwekkend hoe stil het systeem is. Maar deze stilte komt wel met een keerzijde; de hogere temperatuur intern, wat de levensduur kan verlagen.