2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Prestaties (1)

De Zenbook Prime is een ultrabook zonder aparte videokaart en wat betreft grafische prestaties rekenen we niet op een topprestatie. Dat die verwachting terecht is blijkt ook uit de benchmark van Unigine. Met een resolutie van 1280 bij 720 pixels is het allemaal nog enigszins aan te gluren met een framerate van 11,3, maar met de Full HD-resolutie, welke de Zenbook Prime ondersteunt, keldert het aantal frames nog verder, waardoor wel blijkt dat dit systeem hier echt niet voor bedoeld is.


In Cinebench 11.5 zien we dat de Core i7-processor van de Zenbook Prime wel van wanten weet. Waar Samsung’s meest recentelijk gerecenseerde ultrabook met een Core i5-processor een score van 2.39 wist te behalen, klapt de Core i7-processor daar flink overheen met een score van 2.82. Voor een ultrabook is dit echt een goede score.


In PCMark 7 zet de Zenbook Prime een zeer degelijke prestatie neer door niet veel lager te scoren dan Apple’s nieuwste MacBook Pro. Dit is voornamelijk toe te wijden aan de snelle SSD-schijf van de Zenbook Prime, maar ook de goede processor draagt bij aan deze mooie prestatie.


Wat betreft systeemopslag heeft Asus het aanzienlijk beter voor elkaar dan met de originele Zenbook. De score van dat systeem bedroeg 3762 punten. In het geval van de Zenbook Prime wordt deze score echter flink opgehoogd, naar 5339 punten. Het is de hoogste score die we tot nog toe gemeten hebben en een van de redenen dat de Zenbook zo hoog scoort in de algemene test van PCMark 7.