2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Nokia lijkt zichzelf herpakt te hebben sinds de Lumia-toestellen met Windows Phone op de markt zijn gekomen. De Lumia-reeks doet het goed en daarmee trekt Nokia zichzelf langzaam maar zeker uit het slop. Nokia heeft echter nog een lange weg te gaan, maar het blijft wel innoveren, zoals met deze Nokia 808 PureView.



Althans, dat moet Nokia gedacht hebben toen het de 808 PureView op de markt bracht. Er is één element dat direct in het oog zal springen als je puur naar de specificaties van dit toestel kijkt: de 41 megapixelcamera van Carl Zeiss. Smartphones zijn al lange tijd in opkomst, maar één van de elementen waar het altijd nog wat aan schortte was toch wel de camera. Natuurlijk zijn er wel uitschieters zoals de iPhone 4S en de Samsung Galaxy S III, maar Nokia lijkt daar toch een schepje bovenop te doen met de 808 PureView.

Aangezien deze telefoon voornamelijk is gericht op de camera, behandelen we ditmaal de andere onderdelen van het toestel maar kort. Mede doordat het algemeen wordt aangenomen dat Nokia de PureView-technologie binnenkort zal invoeren in de Lumia-reeks. In dit artikel vergelijken we de camera met die van de Apple iPhone 4S en de Samsung Galaxy S III. Wij kiezen voor deze toestellen omdat dit in onze ogen de toestellen met de beste camera zijn met respectievelijk iOS en Android.



De Nokia 808 PureView kost in de losse verkoop volgens onze prijsvergelijker zo’n 550 euro. Het toestel is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, wit, zwart en rood. Voor dat geld kan je bijvoorbeeld ook een Samsung Galaxy S III, HTC One X of iPhone 4 kopen. Voor een paar tientjes meer heb je een iPhone 4S.