1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (1)

Zoals bij de meeste ultrabooks het geval is, is de Toshiba Z930 niet voorzien van een aparte videokaart. Wat betreft grafische prestaties valt het systeem dus terug op de grafische kern in de Ivy Bridge-processor. In vergelijking met de vorige processor-reeks die de naam Sandy Bridge droeg is er wel vooruitgang geboekt, maar de grafische prestaties zijn nog altijd onder de maat, wat ons betreft. Dit blijkt ook wanneer we de Satellite Z930 aan Unigine 2.5 onderwerpen, want een score van 11.4 is gewoon niet goed genoeg om lekker mee te gamen. Datzelfde kan vooralsnog echter van geen enkele ultrabook gezegd worden.


In Cinebench 11.5 scoort de Toshiba Satellite Z930 prima in verhouding met de andere ultrabooks. Een score van 2.40 is aan de hoge kant voor een ultrabook, maar het onderlinge verschil is vrijwel nihil.


In PCMark 7 scoort de Satellite Z930 opvallend hoog. Dit lijkt voornamelijk te danken aan de prestaties van het opslaggeheugen. Dankzij de hoge score die dit onderdeel behaalt weet de Satellite Z930 zelfs de ultieme ultrabook van dit moment, de Apple MacBook Pro Retina, de loef af te steken in dit onderdeel. Toshiba heeft dus klaarblijkelijk een mooi stukje techniek als SSD-opslag weten te ontwikkelen. In de losse Storage-test weet de Satellite Z930 ook indruk te maken, maar er zijn andere systemen die de ultrabook weten te overtreffen.