1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (2)

Ultrabooks zijn bedoeld om langdurig gebruikt te worden. Dit wordt mede mogelijk door de SSD, welke zeer weinig energie verbruikt. De Toshiba Satellite Z930 valt hier echter door de mand, want vooral met de classic-test zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Bij de idle-test presteert het systeem aardig, maar niet meer dan dat.

Ook de Satellite Z830 scoorde niet bijzonder sterk op de classic-test, maar de Z930 weet deze prestatie niet te overtreffen en dat is niets anders dan teleurstellend.


Wat betreft de opstarttijd weet de Toshiba Satellite Z930 wel weer wat goed te maken. 15 seconden is geen recordtijd, maar behoort wel tot de betere tijden die tot nog toe gemeten zijn bij onze ultrabook-recensies.


De koeling van de Satellite Z930 is een heikel punt. Hoewel de scores niet buiten de limieten vallen scoort de ultrabook duidelijk minder goed dan de meeste systemen. Overigens waren de gemeten prestaties van de Satellite Z830 nog net wat minder goed, dus Toshiba heeft zich wat dat betreft wel iets verbeterd, maar lang niet genoeg in mijn ogen. Dat hangt overigens ook samen met de geluidstest.


De geluidsproductie van de Satellite Z930 valt namelijk ook niet mee. Opvallend genoeg wist de Satellite Z830 daar wel veel beter te scoren dan zijn jongere broertje. De geringe winst wat betreft koeling lijkt ten koste te gaan van de geluidsproductie en in mijn ogen in een buitensporige verhouding.