2min

Tags in dit artikel

, ,

Hardware en specificaties

Hardware


De XPS 14 die Techzine opgestuurd kreeg is voorzien van een Intel Core i7-processor uit de derde generatie. Het gaat om de Core i7-3667U om precies te zijn. Verder is er een hybride opslagmadium aanwezig. Met behulp van 32 GB aan SSD-geheugen wordt een grote cache beschikbaar gesteld waar veelgebruikte data wordt opgeslagen zodat deze snel voor handen is. Voor gewone opslag is er daarnaast nog eens een conventionele schijf met 512 GB opslagruimte aanwezig.

Het grafische werk wordt optioneel afgewerkt door een NVIDIA GeForce GT 630M met 1 GB aan werkgeheugen. Het werkgeheugen van het systeem zelf bedraagt 8 GB.

Bij het goedkoopste model moet de gebruiker het qua grafische taken doen met de GPU in de processor, waarbij de grafische prestaties aanzienlijk omlaag gaan. De goedkopere variant bevat eveneens slechts 4 GB aan werkgeheugen en een Intel Core i5-3427U als processor. Het verschil tussen het model dat Dell ons stuurde en het duurste model is dat er een 512 GB SSD in het systeem zit, in plaats van de hybride schijf.



De XPS 14 is voorzien van twee USB 3.0-poorten, een DisplayPort- en HDMI-poort, een gecombineerde audio-poort, een LAN-poort en een SD-kaartlezer. Zowel de LAN-poort als de SD-kaartlezer zijn interessant te noemen. Dell heeft er voor gekozen om de LAN-poort niet op de volledige grootte uit te voeren. Deze moet je openklappen om een LAN-kabel in te bevestigen. Op zich werkt dit prima, het verwijderen van de kabel gaat alleen wel wat lastig. De SD-kaartlezer is van volledige grootte, wat inhoudt dat je een SD-kaart er volledig in kunt steken en de laptop nog steeds makkelijk kan vervoeren.

Wat betreft aansluitingen mis ik wel een VGA-poort. Dell biedt bij de aankoopprocedure van de XPS 14 geen adapters om alsnog zo’n aansluiting te creëren, maar natuurlijk kan je welzelf een DisplayPort naar VGA-adapter kopen. Voor studenten die met enige regelmaat een presentatie moeten geven lijkt mij zo’n adapter persoonlijk gezien wel een aanrader.

Specificaties


Model
Merk Dell
Type XPS 14
Processor
Processortype Intel Core i7-3667U
Kloksnelheid processor 2.40 GHz.
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 512 GB magnetisch, 32 GB flash
Toerental harde schijf 5400
RAM Geheugen 8 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium 64-bit
Meegeleverde software
  • McAfee Internet Security (trial)
  • Skype
  • Microsoft Office 2010
  • Dell Audio
  • Dell DataSafe
  • Dell DataSafe Online
  • Dell Support Center
  • Dell Webcam
Connectiviteit
Aantal USB 3.0-poorten 2
Aantal USB 2.0-poorten
Firewire
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Video-output HDMI, DisplayPort
Audio-output? Ja
Microfoon-poort? Ingebouwd in audio-poort
Bluetooth 4.0
Scherm
Resolutie 1600 x 900
Videokaart Intel HD Graphics 4000
NVIDIA GeForce GT630M
Schermgrootte 14 inch
Schermtype HD+ WLED met GorillaGlass
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 233 x 335,8 x 20,7 (LxBxH in mm.)
Gewicht 2.1 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Aluminium