2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

De Dell XPS 14 is een prachtige laptop die het Amerikaanse bedrijf maar al te graag onder het ultrabook-label wil scharen. Ik zou hierover nog wel in discussie willen gaan, want het gewicht en de dikte van de behuizing en de aanwezigheid van een magnetische schijf zijn wat mij betreft geen kenmerken van een ultrabook.

Hoe dan ook, de XPS 14 is een erg fijn systeem om aan te werken. De rubberen oppervlaktes geven je handen een prettiger gevoel dan dat plastic of metaal kan geven en Dell maakt hiermee dus een goede beurt. Dankzij de GeForce GT630M weet de XPS 14 zich ook staande te houden bij het renderen van een game, al hoef je niet te verwachten dat je de meest recente games met de zwaarste instellingen zal kunnen draaien. Toch heeft deze laptop hiermee wel een groot voordeel ten opzichte van de gemiddelde ultrabook, weliswaar met een prijsplaatje, maar het is je eigen keuze of je daar het extra geld voor over hebt.

Helaas kent de XPS 14 toch ook aanzienlijke nadelen, zoals het eerder genoemde gewicht, maar ook de verticale kijkhoek van het scherm is in sommige gevallen bijna deprimerend. Het maakt de XPS 14 niet direct de beste ultrabook uit het huidige aanbod, maar het blijft wel een goed systeem en dat heeft Dell onder andere te danken aan een goed ontwerp, de sterke batterij en de discrete videokaart.

Het hoge prijskaartje, het flinke gewicht, de dikke behuizing en het in sommige opzichten matige scherm zorgen er voor dat de Dell XPS 14 uiteindelijk niet meer dan een bronzen medaille weet te behalen.

7.6
  • Discrete videokaart, dus betere grafische prestaties;
  • Oppervlakken bekleed met rubber;
  • Prima ontwerp;
  • Sterke accu;
  • Goede speakers;
  • Gewicht en dikte niet ultrabookwaardig;
  • Slechte verticale kijkhoek van scherm;