2min

Exterieur

De one heeft dezelfde stijl als de onlangs gerecenseerde Antec Eleven Hundred en kenmerkt zich, zoals die behuizing ook door zijn mat-zwarte uiterlijk en strakke lijnen.


Voorkant


De voorzijde van de Antec One bestaat vooral uit een fijne honingraatstructuur. Onderin is de mogelijkheid om één 120mm.-ventilator te installeren. Daarboven zijn drie openingen voor 5.25 inch-apparaten zoals DVD-drives te vinden.

Helemaal bovenin de voorkant zit het I/O-paneel, hierop zitten twee audio jackplugs voor de microfoon en koptelefoon. Ook zijn er twee USB 3.0-poorten te vinden, die optioneel om kunnen worden gebouwd naar twee USB 2.0-poorten, door middel van een converter.


Bovenkant


Aan de bovenkant heeft Antec het simpel gehouden, er zit alleen een opening voor één 120mm.-ventilator die meegeleverd wordt bij de behuizing. Bij deze opening is gekozen voor een wat grovere honingraatstructuur tegenover de voorkant, wat natuurlijk wel zorgt voor een betere luchtdoorvoer.


Achterkant


Antec heeft er voor gekozen om de voeding aan de onderzijde van de behuizing te laten monteren. Daarboven zitten zeven sloten voor expansiemogelijkheden. Ook aan de wat meer gevorderde waterkoelfanaat is gedacht, door een tweetal gaten toe te voegen met rubberen afdichting, door deze gaten kunnen de waterslangen naar buiten worden gebracht.

Bovenin de behuizing zit de uitsparing voor het moederbord, daarnaast zit een 120mm.-ventilator welke Antec meelevert bij de behuizing.


Onderkant


Antec heeft gekozen voor simpele plastic pootjes, wat je ook kan verwachten bij een instapmodel. Het is verder dus ook niet bezwaarlijk omdat je de onderkant toch niet ziet.

Zoals eerder aangekaart zit de voeding van het systeem aan de onderkant van de behuizing. Antec heeft onderin een uitsparing gemaakt voor de voeding, zodat koele lucht van onder kan worden aangezogen. Over deze uitsparing zit een filter, dit zou de levensduur van de voeding ten goede komen. In het midden is nog een uitsparing gemaakt, hier kan de enthousiasteling nog een extra 120mm.-ventilator kwijt.


Zijkant


Om de behuizing nog wat kracht mee te geven heeft Antec ervoor gekozen om de zijpanelen wat breder uit te laten steken. Het levert buiten het mooiere uiterlijk ook een praktisch voordeel op, achter het moederbord kun je meer kabels kwijt, wat de kabelmanagment ten goede komt. Aan de ene kant van de behuizing zit overigens weer een uitsparing voor een optionele 120mm.-ventilator.