1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (1)

De Acer Aspire TimelineUltra heeft als één van de weinige ultrabooks de beschikking over een discrete grafische kaart, in plaats van de Intel HD Graphics 4000-kern van de Ivy Bridge-processoren. De TimelineUltra M5 bevat een NVIDIA GeForce 640M-GPU. Dezelfde als de TimelineUltra M3.

Opvallend is dat de prestaties ten opzichte van de goedkopere M3 niet beter, maar juist een klapje slechter zijn. Waar de M3 een FPS van 27 wist te behalen in Unigine Heaven bedraagt dit voor de M5 ‘slechts’ 24,7. Dit is overigens nog altijd erg goed voor een ultrabook.


De score in Cinebench 11.5 is zoals verwacht. Alle systemen met een Intel Core i5-3317U-processor laten ongeveer dezelfde prestaties zien in deze benchmark. Het verschil met de Aspire TimelineUltra M3 spreekt in deze test voor zich, door het verschil in processors.


In PCMark 7 weet de Aspire TimelineUltra M5 ten opzichte van andere ultrabooks geen potten te breken met een score van 3200 punten. De M3 scoorde hier echter wel wat minder goed, wat zowel door het verschil in werkgeheugen als de processor zal komen.