2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (2)

Eén van de onderdelen waar ultrabooks het echt van moeten hebben zijn de accutests. Ultrabooks staan voor een lange accuduur en de Acer Aspire TimelineUltra M5 weet dit alleszins waar te maken met een idle-accuduur van maar liefst 7 uur en een kwartier. Met deze score wordt de aloude recordhouder van Asus benaderd. Helaas is dat in de classic-test niet zo, wat ongetwijfeld ten dele aan het grotere scherm te wijten is.


Dankzij de SSD, welke overigens niet exceptioneel goed scoorde in de PCMark 7-test, weet de Acer Aspire TimelineUltra M5 lekker snel op te starten. Met een koude start is het systeem binnen 15 seconden paraat.


De temperaturen van de Aspire TimelineUltra M5 blijven mooi binnen de perken. Het verschil met de TimelineUltra M3 is overigens vrij groot, maar dat zal grotendeels door de krachtigere hardware van de M5 komen.


De geluidsproductie van de koeling van de Aspire TimelineUltra M5 is redelijk goed, afgaande op de cijfers. Zoals eerder in dit artikel vermeld dekken de cijfers echter niet de volledige lading. Op ogenschijnlijk totaal willekeurige momenten begint de Aspire TimelineUltra M5 plotsklaps te blazen. Dit kan ook op momenten zijn dat het systeem aan staat, maar niet eens in gebruik is.

Dit baart mij zorgen voor de toekomst van deze ultrabook, want als het bij een nieuw exemplaar al zo gesteld is, zal dat in de loop der jaren wel een kritiek punt worden. Stof gaat zich immers onvermijdelijk ophopen binnen het systeem waardoor de hitte verder oploopt, wat kan resulteren in een systeem dat constant flink aan het koelen is en dus lawaai maakt.