2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (CPU & Accu)

CPU


In BenchmarkPi wordt het toestel bevolen om het getal Pi éénmaal te berekenen. De score die je terugvindt in de grafiek is de benodigde tijd in milliseconden. De Xperia T scoort hier vrij gemiddeld, wat gezien de prijs geen goede zaak is.



In CPU Benchmark wordt eenzelfde proces verlopen als in BenchmarkPi, al maakt de ontwikkelaar van het programma (Unstable Apps) niet volledig duidelijk wat voor berekening er wordt opgevraagd. Opnieuw is de score in de grafiek de benodigde tijd in milliseconden.

In deze test scoort de Xperia T fenomenaal, met een verschil van meer dan 100 ms. met het eerstvolgende toestel. De Xperia T geeft betreffende de processor dus hele uiteenlopende resultaten, maar de score in CPU Benchmark lijkt veelzeggend: de Krait-processor is erg snel.



Accu


Vanaf deze review gaan we zelf de accuprestaties van de smartphones meten met behulp van AnTuTu. Deze benchmark geeft een score aan de hand van de accuprestaties. Deze prestaties worden gemeten met behulp van een lange test waarbij het systeem vol wordt belast. Hoe langer de accu het uithoudt, hoe hoger de score. Hoger is dus beter.

De Xperia T scoort vrij matig in deze test, wat niet gek is gezien de goede hardware. De accucapaciteit is met 1850 mAh ook niet misselijk, maar blijkbaar vraagt het systeem toch relatief veel van de accu. De Jelly Bean-update voor de Xperia T zal naar verwachting de accuduur verbeteren, maar dit zal geen significant verschil opleveren waardoor de Samsung-toestellen ineens evenaard worden.