2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

iPad mini: Inhoud en uiterlijk

Inhoud


Bij aankoop van de iPad mini ontvang je naast de kleine tablet zelf een adapter met USB-aansluiting en bijbehorende Lightning-kabel en een boekje met handleidingen en twee Apple-stickers. Mocht je de 4G-variant van de iPad mini kopen dan zal je in het bundeltje met handleidingen ook een dineetje vinden waarmee de sim-lade geopend kan worden.


Uiterlijk


Als je de iPad mini voor het eerst ziet, is het eerste wat opvalt ongetwijfeld de afmetingen van het apparaat. In vergelijking met de volgroeide iPad is het apparaat zo’n 20 procent minder lang en maar liefst 40 procent minder breed. Vooral dit laatste valt ontzettend op. De iPad heeft een bezel die langs alle zijden van het scherm even breed is, maar bij de iPad mini is de bezel aan de zijkanten van het scherm aanzienlijk dunner geworden. Apple heeft hiervoor gekozen zodat men de iPad mini eenvoudig in één hand vast kan houden.

Verder is de iPad mini qua uiterlijk een kruising tussen de iPhone 5, de iPod touch 5 en de iPad. Zo komen de afgeschuinde randen van de iPhone 5 terug, de achterkant van de tablet doet veel denken aan de laatste iPod touch en de voorkant is afgezien van de minder brede bezel zeer vergelijkbaar met de gewone iPad.

Op de voorkant van de iPad mini vind je allereerst het aanraakgevoelige scherm met een diagonaal van 7,9 inch. Boven het scherm is de FaceTime-camera te vinden. Onder het scherm zit enkel de home-knop. Op de achterkant vind je de iSight-camera met resolutie van 5 megapixel. De camera is helaas niet voorzien van een flitser.


Aan de zijkanten van de iPad mini vind je links niets, die kant houdt Apple vrij voor het ‘monteren’ van de Smart Cover, welke met een aantal magneten wordt vastgemaakt aan de behuizing. Aan de rechterzijde zitten twee knoppen om het volume te regelen en een schijfknop. Met deze schuifknop kun je naar keuze de rotatievergrendeling van het scherm of het volume uitschakelen.

Bovenaan de iPad mini heeft Apple de standby-knop en 3,5 mm.-aansluiting geplaatst. In het midden bevindt zich een microfoon. Onderaan de iPad mini bevinden zich voor de eerste keer in de iPad-familie twee speakers. Ook de Lightning-aansluiting vind je hier.