2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

iPad 4: Inhoud en uiterlijk

Inhoud


De inhoud van de doos van de iPad 4 is vergelijkbaar met die van de iPad mini. Dat betekent dus een adapter en Lightning-kabel en een bundeltje met boekjes en Apple-stickers. Ook hier geldt dat als je voor een 4G-uitvoering gaat dat je een pinnetje ontvangt waarmee je de sim-lade kunt openen.

De stroomadapter is overigens wel een stukje krachtiger dan dia van de iPad mini, deze levert namelijk 12 watt. De adapter van de iPad mini moet het doen met 5 watt, maar deze tablet heeft natuurlijk ook een veel minder grote gulzigheid naar stroom, dankzij het kleinere scherm.


Uiterlijk


De iPad 4 is qua uiterlijk identiek aan de iPad 3, de Lightning-aansluiting daargelaten. Ook qua gewicht, knoppen en omvang is er geen enkel verschil met de vorige iPad. De veranderingen zitten voornamelijk aan de binnenkant en ook daar zijn de wijzigingen zeer schaars. Je zou op het eerste oog meer kunnen spreken van een kleine update voor de vorige iPad.

Je vindt dus op de voorkant nog altijd het zelfde retina-scherm van 9,7 inch terug. Boven het scherm bevindt zich de ietwat verbeterde FaceTime-camera. Onderaan het scherm is de home-knop geplaatst. Aan de achterkant van de tablet zit de iSight-camera met 5 megapixel resolutie. Ook de iPad 4 is niet voorzien van een flitser, wat het gebruik van de camera natuurlijk wel beperkt.


De ene zijkant van de tablet is vrijgehouden voor het bevestigen van de Smart Cover. De andere zijkant bevat volumeknoppen en de schuifknop om schermrotatie of geluid uit te schakelen. De keuze tussen die twee functies is aan de gebruiker.

Bovenop de iPad 4 zit de standby-knop, een 3,5mm. jack-aansluiting en een microfoon. Onderaan zit de Lightning-aansluiting en de mono-speaker. Waar de iPad mini dus uitgerust is met stereo-speakers, moet de iPad 4 het nog altijd doen met mono-speakers. Er zijn dus toch zaken waarbij de iPad 4 zijn meerdere moet erkennen in de iPad mini.