1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (1)

Zoals al duidelijk was, heeft de Toshiba Satellite U840 geen discrete videokaart aan boord. De toevoeging van een aparte videokaart kan bij ultrabooks een manier zijn om het systeem interessanter te maken dan de gemiddelde ultrabook, maar dat kost natuurlijk wel tijd en ruimte.

Toshiba opteert hier niet voor en dus moet de U840 het doen met de GPU die zich in de Intel Core i5-processor bevindt. De score van 10,4 frames per seconde in Unigine 2.5 is enigszins aan de lage kant, maar bij ultrabooks zonder aparte videokaart is het een kwestie van tienden van frames per seconde. Een verschil dat je met het oog niet zal waarnemen en dat er ook weinig toe doet. Ultrabooks zijn in de regel niet geschikt voor de moderne veeleisende games en deze test met de software van Unigine onderschrijft dit.


De score in Cinebench 11.5 voldoet aan de verwachtingen. De Ivy Birdge-processoren doen wat ze kunnen doen in de ultrabooks, maar er valt gewoon niet meer sap uit te persen. Wat dat betreft is het simpelweg wachten op een nieuwe reeks Intel-processoren.


In PCMark 7 weet de Satellite U840 een positieve score neer te zetten door bijvoorbeeld de Dell XPS 13 en 15 en de Samsung Series 9 te verslaan. Dat doet de Toshiba-laptop prima, omdat deze het nadeel van een hybride harde schijf heeft, wat ook wel naar voren komt in de tweede test, waarin de score een stuk lager uitvalt.