2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (2)

Toshiba belooft een maximale accuduur van 9 uur, maar die bewering komt er in onze test niet uit. De meting van Toshiba is naar ik vermoed in ideale omstandigheden gedaan, wat betekent dat het beeldscherm op de laagste helderheid is gezet, WiFi uit is geschakeld en ga zo maar door. Dit soort zaken laten wij juist achterwege omdat we willen weten wat de minimale maximale accuduur is, om maar even een enigszins verwarrende term uit de kast te trekken.

De Toshiba Satellite U840-10M weet een accuduur van krap vijf uur te behalen en dat is wel een groot verschil met de 9 uur die Toshiba beloofde. Vijf uur is desalniettemin een fatsoenlijke accuduur, maar zoals in de tabel te zien is, is het niks bijzonders meer sinds de komst van ultrabooks.


Ondanks de afwezigheid van een volledige SSD weet Toshiba een goede opstarttijd van het systeem te realiseren door het gebruik van een hybride schijf. Natuurlijk kan de U840 niet tippen aan de SSD-systemen zoals de MacBook Airs en de TimelineUltra M3, maar de prestatie is toch alleszins positief.


Qua temperaturen weet Toshiba de boel prima binnen de perken te houden. Met een maximale temperatuur van 74 graden hoef je je normaal gezien weinig zorgen te maken om de gezondheid van je systeem in de komende jaren. Natuurlijk zal de temperatuur na verloop van tijd wel wat hoger oplopen door ophoping van stof binnenin, maar normaal gezien moet dit geen groot probleem zijn.


Hoewel het niet uit onze tests niet direct blijkt is de Toshiba U840 geen stil systeem. Ondanks dat de minimale en maximale waardes in orde zijn, fluctueert de geluidsproductie erg bij normaal gebruik. Dat komt deels door de conventionele schijf, maar ook de ventilator maakt vrij veel lawaai bij normaal gebruik. Voor een stil systeem kan je zelfs beter even verder kijken.