2min

Applicaties: Kaarten & Office

Kaarten


In de Kaarten-applicatie vind je in het standaardscherm slechts drie opties terug. Je kan een route plannen, het scherm laten centreren op je huidige GPS-positie of een bepaalde locatie opzoeken. Dit spreekt allemaal redelijk voor zich. Het plannen van een route vind ik nog niet optimaal, er worden namelijk geen suggesties gegeven tijdens het typen, wat wel gebeurt bij de standaard applicaties in iOS en Android, daarnaast is er ook geen Turn-by-Turn-navigatie op toestellen die niet van Nokia zijn, maar dat staat nog wel in de planning.

Je kan er voor kiezen om verkeersdrukte weer te geven op de kaart en er bepaalde locaties als favoriet in te stellen. In plaats van de schematische weergave die je standaard hebt kan je ook overschakelen op satelietbeelden.


Een fijne optie voor de Kaarten-applicatie is dat je kaarten kunt downloaden. Wanneer je dus naar het buitenland gaat kan je er voor zorgen dat je alle benodigde route-informatie gewoon op je toestel hebt staan, zodat je geen torenhoge rekening voor mobiel internet hoeft te verwachten aan het einde van de maand. Kaarten nemen overigens wel vrij veel ruimte in, de kaart van Nederland vergt bijvoorbeeld bijna 150 MB. Mooi hierbij is dat je met deze informatie nog routes kunt opvragen, maar dus niet Turn-by-Turn.

Toch is dit wel een voordeel ten opzichte van de iPhone, waarbij het standaard niet mogelijk is om een kaart te downloaden, al zijn daar wel aanvullende apps voor. Bij Android is het wel mogelijk om een kaart op te slaan.

Office


Windows Phone 8 is standaard en gratis voorzien van een aantal Office-applicaties van Microsoft, eventueel is deze uit te breiden met een Office 365-abonnement, maar daarvoor moet je wel een maandelijks bedrag neertellen. Je kan met de standaardversie van Office voor Windows Phone 8 werken aan Word- en Excel-documenten, PowerPoint-documenten zijn enkel in te zien, hoewel je wel notities kan wijzigen.


Je moet hierbij niet evenveel opties verwachten als bij de desktopvariant, maar je komt toch al een aardig eind wanneer het echt moet. Data verwerken op zo’n klein scherm blijft echter toch onhandig en ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat veel mensen hier echt documenten mee gaan zitten maken. Deze applicatie is eerder bedoeld om nog last-minute wat zaken in te zien of te wijzigen alvorens je een presentatie gaat geven of een document moet opsturen.