2min

Prestaties

Systeem


De Lumia 920 en de Windows Phone 8X bevatten dezelfde chipset en processor en ontlopen elkaar dan ook weinig in de systeemtest WP Bench. De Lumia 920 weet in deze test een kleine voorsprong te trekken ten opzichte van HTC’s smartphone.

Benchmark: Windows Phone: WP Bench – Total


Helaas lijkt de Lumia 920 nog niet klaar te zijn voor de AnTuTu-benchmark, of andersom. De applicatie crasht zodra de test wordt beëindigd, terwijl andere onderdelen wel gewoon goed functioneren. Je wordt zo weer teruggestuurd naar het hoofdscherm van Windows Phone, zonder een resultaat voorgeschoteld te krijgen. Opvallend genoeg draaide de Windows Phone 8X deze test wel en daarom lijkt het probleem zich te bevinden in de Lumia 920.

Update (15 mei 2013):
De AnTuTu Benchmark werkt tegenwoordig wel, scores toegevoegd.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


Grafisch


De Lumia 920 en de Windows Phone 8X zijn beiden voorzien van de Adreno 225-GPU, maar dat dat zo is, is aan de resultaten uit de oneBench-test niet direct af te leiden. HTC’s topmodel weet hier namelijk een duidelijk betere score te presenteren. Een verklaring hiervoor is de schermresolutie van de Lumia 920, deze heeft in de breedte immers 48 rijen pixels meer, wat resulteert in 61.440 pixels extra (48 * 1280) die door de Adreno 225 aangestuurd moeten worden. Met dat in het achterhoofd, wetende dat oneBench draait op de native schermresolutie van oneBench, is het onderlinge verschil tussen de twee smartphones goed te begrijpen.

Benchmark: Windows Phone: oneBench – Graphics (Intense)