Nokia Lumia 920

Mobile
Nokia Lumia 920

Inleiding

Nokia en Microsoft zijn een samenwerking aangegaan om elkaar tegemoet te komen op de mobiele markt. Nokia heeft veel klanten die het merk ook in moeilijke tijden trouw blijven, Microsoft kon op haar beurt echter geen potten meer breken op de mobiele markt, maar had wel een mooi mobiel besturingssysteem ontwikkeld in de vorm van Windows Phone 7. Nokia ontwikkelde de Lumia-reeks en Windows Phone 7 werd een klein succesje. Een klein succesje, want ondanks de goede verkopen van de Lumia-serie bevindt Nokia zich nog altijd niet in veilig vaarwater; het bedrijf lijdt elk kwartaal nog grote verliezen en zonder de financiële steun van Microsoft was het inmiddels wellicht al einde oefening geweest.

Nu is de wereld toe aan een vervolg. Windows Phone 8 is enige tijd terug uitgebracht en natuurlijk kon Nokia niet achterblijven met de lancering van nieuwe toestellen. De Nokia Lumia 920 is het nieuwe vlaggenschip van het Finse merk. Deze smartphone is voorzien van een IPS-scherm van 4,5 inch, bevat 32GB aan opslagruimte en 1GB werkgeheugen. Voor het rekenwerk is voorzien in een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Daarnaast is de Lumia 920 één van de eerste smartphones welke draadloos opgeladen kan worden, wat volgens Nokia écht de toekomst zal hebben. Qua hardware lijkt er met deze specificaties weinig mis met dit toestel, hoewel het zeker niet het allerbeste toestel van het moment is als we puur en alleen naar dit vlak kijken.


De Nokia Lumia 920 heeft een adviesprijs van 599 euro gekregen. Vooralsnog houden de verschillende winkeliers zich ook aan deze vastgestelde prijs. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de Nokia Lumia 920 dan ook voor een minimale prijs van 599 euro terug.

Daarmee is de Finse smartphone zeker geen goedkoop product. Voor bijna honderd euro minder heb je bijvoorbeeld de HTC Windows Phone 8X, wat toch het topmodel is van HTC. Qua prijs vergelijkbare toestellen met Windows Phone vind je momenteel zelfs niet. Als je ook andere mobiele besturingssystemen betrekt in de vergelijking is daar bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S III met een prijs van 575 euro. Een andere concurrent, de iPhone 5 met 16GB opslagruimte, kost wel weer een stuk meer dan de Lumia 920, namelijk zo’n 680 euro.