2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , , , , ,

Welcome to the Tropical Island

Feesten in de chiquere clubs, skydiven op eenzame hoogte en racen door de modder met een 4×4-jeep. Het klinkt allemaal als de perfecte vakantie, maar voor Jason Brody en zijn vrienden zijn dit alleen maar herinneringen aan hetgeen waar de nachtmerrie op het tropische eiland van Far Cry 3 mee begint. Nadat je broer Riley zijn pilotenbrevet heeft behaald lijkt het hem leuk om dit te vieren door naar een tropisch eiland te gaan, waar Ibiza qua feesten nog wat van kan leren. Dit loopt echter anders af dan verwacht en voordat je het weet zit je vastgebonden in een houten kooi, klaar om verkocht te worden aan de hoogste bieder.



De psychopaat genaamd Vase, die leider is van de mensensmokkel, ontvoert vakantiegangers en vraagt er losgeld voor. Of het losgeld nu wordt betaald of niet, iedereen staat hetzelfde lot te wachten, namelijk de meest gruwelijke dood die je jezelf kan voorstellen. Jason Brody weet aan zijn noodlot te ontsnappen, maar daarbij wordt wel één van zijn beste vrienden vermoord. Nu is het aan hem de taak om zijn vrienden te redden en als wraak Vase en later ook ene Hoyt, te vermoorden. Dit krijg je natuurlijk nooit alleen voor elkaar en veel eilandbewoners, waaronder Citra, de zus van Vase, schieten je te hulp. Jason verandert langzaam van een bescheiden jongen die bij zijn eerste moord nog zijn handen voor zijn ogen houdt, naar een moordlustige man die gedreven wordt door wraak als motivatie.



Far Cry 3 keert weer terug naar een tropisch eiland, net zoals zijn voorganger uit 2004. Eigenlijk is het meer een tropische eilandengroep, bestaande uit een noordelijk en zuidelijk eiland, met daarbij twee kleinere eilanden voor de multiplayer en de co-op van het spel. Net zoals bij het vorige deel dat zich in Afrika afspeelde, gaat het ook dit keer weer om het vermoorden van belangrijke personen, het veroveren van outposts en zijn er ook dit keer weer twee verschillende eindes.

Far Cry 3 vind je in de prijsvergelijker van Techzine terug voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Far Cry 3 voor de PC kost je momenteel zo’n 36 euro, de PlayStation 3-variant kost op het moment van schrijven zo’n 47,50 euro en de Xbox 360-versie betekent eveneens een aanslag ten koste van ongeveer 47,50 euro voor je bankrekening.