2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gebruik

Eerste opstart


De eerste keer dat je de Wii U aanzet, moet je even rustig de tijd nemen om verschillende zaken in te stellen zoals de GamePad, WiFi-verbinding, Mii-karaktertje en het installeren van updates. Dit laatste kan overigens veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van de drukte op het netwerk van Nintendo en je eigen verbinding. Na de lancering van de Wii U zijn er in korte tijd al verschillende updates uitgebracht, tezamen bedragen deze updates meerdere Gigabytes. Dat betekent dus dat je aardig wat geduld moet opbrengen voordat je echt aan de slag kan gaan met de spelcomputer.

Al direct bij installatie blijkt dat Nintendo mogelijk brood ziet in het creëren van een universele afstandsbediening. De Wii U kan namelijk ingesteld worden om verschillende apparaten zoals je TV te besturen.


Als je eenmaal in het hoofdmenu van de Wii U terecht komt, wordt wel duidelijk dat Nintendo er grotendeels dezelfde interface op nahoudt als bij de Nintendo Wii. Spellen en applicaties hebben allemaal hun eigen plaatsje in een grid van vijf bij drie iconen. Momenteel is het nog niet echt nodig, maar de grid bestaat uit zes vensters waar je door kan navigeren door over het scherm van de GamePad te vegen. Zo kunnen er in totaal maar liefst 90 applicaties op de Wii U kunnen staan, mits de opslagruimte hiervoor ook toereikend is natuurlijk.


Algemeen


De Nintendo Wii was in eerste instantie een succes, maar zoals al aangegeven ebde dit na verloop van tijd wat weg. Uitgevers zagen namelijk weinig mogelijkheid om hun games ook op de Wii uit te brengen om verschillende redenen. Zo was er bijvoorbeeld de matige hardware en de alternatieve besturing die de uitgevers belemmerden. Die matige hardware is nu verleden tijd, qua prestaties ligt de Wii U immers een stuk dichterbij de meest recente Xbox en PlayStation. Het is natuurlijk wel de vraag hoe lang dat zo zal zijn want ook Sony en Microsoft zitten natuurlijk niet stil. Over een paar jaar kan hetzelfde beeld natuurlijk opnieuw zichtbaar zijn. Maar toch, de Wii U is wat dit betreft wel een vooruitgang. Eindelijk kunnen we de puike Nintendo-games immers ook in HD aanschouwen. Wat betreft de prestaties is echter toch niet alles rozengeur en maneschijn, de menu’s van de Wii U zijn momenteel nog ernstig traag, maar Nintendo belooft dit middels updates te verhelpen in de toekomst. Voor nu is het wat dit betreft toch afzien.