2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

De Nintendo Wii U is een welkome verbetering ten opzichte van de vorige console. Opnieuw weet Nintendo niet alleen de systeemprestaties en graphics naar een hoger niveau te tillen, de besturing is opnieuw een metamorfose ondergaan dankzij de toevoeging van de GamePad-controller. Deze kán een hele nieuwe dimensie aan games geven, maar het is natuurlijk aan ontwikkelaars om er ook goed gebruik van te maken. Nintendo geeft met Nintendo Land in ieder geval een goed voorzetje met voorbeelden van wat er mogelijk is. Voornamelijk bij spellen met meerdere spelers zou de GamePad een extra factor aan gaming toe kunnen voegen omdat screenen een stuk lastiger wordt gemaakt.

Er zijn wel nadelen aan de Wii U. Het grootste probleem schuilt in de systeemprestaties, die momenteel niet om over naar huis te schrijven zijn: menu’s zijn erg traag en er moeten regelmatig updates geïnstalleerd worden, welke nog geen soelaas bieden voor de traagheid van de console. Nintendo belooft dat het een kwestie van tijd is voordat deze problemen zijn opgelost, wij geloven de Japanners op hun woord en hopen van harte dat er met man en macht aan oplossingen wordt gewerkt.

Nintendo weet met de Wii U het gat richting de concurrentie te dichten. Voorlopig lijkt het Japanse bedrijf dan ook weer op ongeveer hetzelfde niveau te zijn als Microsoft en Sony. Het is echter de vraag wat die twee bedrijven voor de komende jaren op de planning hebben staan, want het lijkt niet aannemelijk dat zij stil hebben gezeten. In de wereld van gaming is stilstand immers achteruitgang.

De Wii U lijkt voor alle leeftijdsklassen weer een goede console te worden, maar de nadruk zal de komende tijd toch weer vooral op kinderen en jongvolwassenen liggen. Uitgevers kunnen echter het verschil maken en dankzij de verbeterde prestaties van de Wii U worden PlayStation 3- en Xbox 360-games vanaf nu ook veelvuldig omgezet naar de Wii U, wat een grote verbetering is ten opzichte van de originele Wii.

Gezien het geringe prijsverschil is het overigens aan te raden om voor één van de duurdere versies van de Wii U te gaan, daar krijg je extra opslagruimte, Nintendo Land, standaarden, een opslaadstation en dergelijke bij, die het prijsverschil van slechts enkele tientjes echt meer dan goedmaken.
8.5
  • Nintendo gaat eindelijk HD!
  • GamePad voegt nieuwe dimensie toe aan gaming;
  • Ontwerp van GamePad is zeer ergonomisch;
  • TV bedienen met behulp van controller;
  • Apps downloaden vanuit online winkel;
  • Gamen met maximaal zes spelers, zonder verlies van schermruimte;
  • MiiVerse kan een grote toevoeging zijn;
  • Menu’s zijn nog erg traag;
  • Veelvuldig grote updates downloaden en installeren;