2min

Tags in dit artikel

Edities en prijzen

Microsoft zet met Office 2013 sterk in op abonnementen, in de vorm van Office 365. Met Office 365 betaal je een vast bedrag per jaar, waarschijnlijk 100 euro per jaar voor Home Premium, terwijl studenten voor 80 dollar per vier jaar een abonnement af kunnen sluiten. Het is mogelijk om de Office-applicaties op vijf pc’s (Windows of OS X) te installeren, je krijgt 20GB extra SkyDrive-ruimte naast de standaard 7GB en 60 gratis Skype-minuten per maand.

Ook opvallend is dat Office 365 gestreamd wordt. Deze suite gebruikt namelijk Click to run-technologie. Dit betekent dat Office binnen enkele minuten (gemiddeld binnen 5 minuten) op de PC is geïnstalleerd en dat, nog belangrijker, de software altijd up-to-date is. Dan gaat het niet alleen om beveiligingsupdates en fixes. Microsoft zal meerdere keren per jaar nieuwe functies aan de suite toevoegen.

Natuurlijk zijn ook nog gewoon de old-school Office-applicaties in de winkel te koop, die niet gestreamd worden vanuit een virtuele omgeving en geen abonnementskosten met zich meebrengen. Deze pakketten zijn echter een stuk minder aantrekkelijk omdat ze duurder zijn in vergelijking met de abonnementen en op minder PC’s geïnstalleerd mogen worden.

Hieronder staat een overzicht van alle edities. Merk op dat op het moment van schrijven nog niet alle prijzen en ook nog niet de Nederlandse prijzen bekend zijn gemaakt.

Office 365


Suites Office 365 Thuisgebruik Premium Office 365 Small Business Premium Office 365 ProPlus Office 365 University Office 365 Enterprise
Maximumaantal gebruikers 1 10 25 1 Onbeperkt
Prijs 100 euro per jaar Vanaf 27 feb. (VS: 144 dollar per jaar per gebruiker) Onbekend 80 euro per 4 jaar Onbekend
Apparaten per gebruiker 5 5 5 2 5
Word Ja Ja Ja Ja Ja
PowerPoint Ja Ja Ja Ja Ja
Excel Ja Ja Ja Ja Ja
OneNote Ja Ja Ja Ja Ja
Outlook Ja Ja Ja Ja Ja
Access Ja Ja Ja Ja Ja
Publisher Ja Ja Ja Ja Ja
InfoPath Nee Ja Ja Nee Ja
Lync Nee Ja Ja Nee Ja
Project Optioneel Optioneel Optioneel Onbekend Optioneel


Office 2013


Suites Home & Student Home & Business Professional
Maximumaantal gebruikers 1 1 1
Prijs 140 euro Vanaf 27 feb. (VS: 220 dollar) 539 euro
Word Ja Ja Ja
PowerPoint Ja Ja Ja
Excel Ja Ja Ja
OneNote Ja Ja Ja
Outlook Nee Ja Ja
Access Nee Nee Ja
Publisher Nee Nee Ja
InfoPath Nee Nee Ja
Lync Nee Nee Ja