2min

Hardware en bouwkwaliteit

Hardware


De Sony Xperia V is voorzien van een scherm van 4,3 inch, dat een even hoge resolutie heeft als het scherm van de Xperia T. Het scherm van de Xperia T is echter een kwart inch groter en dat houdt dus in dat het scherm van de Xperia V scherper is. De Xperia V heeft een pixel per inch-ratio van 342 terwijl de Xperia T het moet doen met een aanzienlijk lagere ratio van 323 ppi.

Voor Nederlandse gebruikers is het op het moment van schrijven nog niet van belang, maar het zit er nu wel aan te komen: 4G. De Xperia V heeft in tegenstelling tot het beoogde vlaggenschip van Sony wél LTE-ondersteuning en ook voor de 800 en 1800 MHz-frequenties die in Nederland gebruikt zullen worden. Goed nieuws dus en wellicht een extra reden om juist voor de Xperia V te kiezen in plaats van de Xperia T.

Intern vinden we 1GB aan werkgeheugen, een Krait dual-core processor die zijn werk doet op 1,5 GHz en de grafische taken worden afgehandeld door een Adreno 225, welke we al in vele toestellen hebben gezien. Deze specificaties komen overeen met de Xperia T. Waar de Xperia V wel onderdoet is de interne opslagruimte, welke 8GB bedraagt, de helft van wat de Xperia T biedt. De opslagruimte kan met 32GB uitgebreid worden met behulp van een micro SD-kaart.

De camera van de Xperia V heeft een resolutie van 13 megapixel en neemt video’s op in 1080p-formaat met een snelheid van 30 frames per seconde. De camera is zoals je mag verwachten bij de duurdere toestellen uitgerust met een flitser en een stabilisator.


Bouwkwaliteit


Bij Techzine hechten we veel waarde aan de bouwkwaliteit van smartphones. Meer dan bij laptops, tablets en andere apparaten. Een smartphone heb je dag in, dag uit bij je. De meeste mensen kopen een smartphone voor een lange periode, vaak in combinatie met een tweejarig contract. Zo’n periode moet een smartphone dan ook minimaal kunnen doorstaan. Vaak zijn er wel indicatoren of het wel of niet aannemelijk is dat de telefoon hiertoe in staat is.

Het feit dat de Xperia V stof- en waterbestendig is spreekt natuurlijk al boekdelen: De Xperia V kan véél meer hebben dan de gemiddelde smartphone. Stof is niet het grootste probleem voor telefoons, maar het is vrijwel nooit aan te raden om een telefoon in een plens water te storten.

Ook in andere opzichten lijkt de Xperia V robuust, dit is juist een punt waar de Xperia T geen hoge ogen gooide. Het scherm en de achterkant van de Xperia V zijn veel beter bestand tegen hoge druk.

De klepjes op de Xperia V gaan een stuk minder eenvoudig open dan bij de Xperia T het geval is. Dat is uiteraard ook van het grootste belang, om de telefoon waterdicht te houden.