3min

Tags in dit artikel

, , ,

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De verpakking van de VivoTab RT bevat naast de tablet zelf een netstroomadapter en bijbehorende USB-kabel met een propriëtaire aansluiting zoals we bij tablets gewend zijn. Hoewel er geen handleidingen aanwezig zijn in de verpakking van ons recensiemodel, worden die bij de winkelversie ongetwijfeld wel meegeleverd.

Asus voorzag mij van de VivoTab RT waarbij ook het dockingstation was toegevoegd, deze zat in een losse doos. Ook hier ontbraken handleidingen die bij een nieuw exemplaar ongetwijfeld wel meegeleverd worden.


Uiterlijk


De VivoTab RT heeft een minimalistisch ontwerp dat qua vormen redelijk doet denken aan het uiterlijk van de iPad 2 en nieuwer. Wel valt direct op dat de schermverhouding anders is, waardoor je de VivoTab RT eerder in landschapsmode zal gebruiken. Persoonlijk gebruik ik de iPad voornamelijk in portretmode en dan valt zo’n verschil snel op.

Het scherm van de VivoTab RT meet 10,1 inch, een heel gebruikelijke maat voor tablets. Boven het scherm vind je een camera met een resolutie van twee megapixel, onder het scherm zit een aanraakgevoelige Windows-knop.

De achterkant van de VivoTab RT is deels gemaakt van metaal, maar ook van plastic. Mogelijk heeft Asus hiervoor gekozen om het WiFi- en NFC-antennes niet te lastig te maken om een goed signaal te krijgen. Op de achterkant vind je een tweede camera, in dit geval met een resolutie van 8 megapixel. De camera is vergezeld door een flitser. Vrij subtiel weggewerkt zijn de speakers van het systeem, deze bevinden zich in het bol aflopende gedeelte van de zijkanten van de tablet. Aan weerszijden zitten tientallen kleine gaatjes waaruit het geluid van de speakers komt. De VivoTab RT heeft dus stereospeakers, iets waarmee Asus excelleert ten opzichte van de grote iPad, welke nog altijd maar één enkele speaker onder de gelederen heeft.



De zijkanten van de VivoTab RT zijn voorzien van knoppen, aansluitingen, schuifjes en klepjes. Zo vinden we knoppen terug om het volume aan te passen en de laptop aan en uit te zetten, aansluitingen voor het dockingstation, een headset en de meegeleverde lader. Er is een schuifje om de tablet te ontkoppelen van het dockingstation. Ook vind je een opening waar een micro SD-kaart in kan worden gestoken, als laatste is er een klepje waarachter zich een micro HDMI-aansluiting bevindt.

Bouwkwaliteit


Asus heeft de VivoTab RT voor een groot deel van metaal gemaakt en dat is over het algemeen een goede keuze omdat het normaliter de stevigheid van het product ten goede komt. In eerste instantie voelt de VivoTab RT ook stevig aan, totdat je wat druk zet op de zijkanten. Dan blijkt dat de VivoTab RT aardig flexibel is en een wat akelig geluid maakt als je de tablet probeert te buigen. Niet dat dat iets is wat je moet doen, maar in ongelukkige situaties kan het gebeuren. Ik heb er niet het volste vertrouwen in dat de VivoTab RT alle vervelende situaties zonder kleerscheuren doorkomt.

De VivoTab RT die ik van Asus ter beschikking kreeg is duidelijk al eerder gebruikt voor een recensie, want op de metalen behuizing aan de achterkant zitten een aantal lelijke krassen. Ik heb geen idee wat mijn voorgangers met de tablet gedaan hebben, maar aan de hand hiervan kan ik de VivoTab RT in ieder geval niet krasvast noemen.


Een laatste kleine opmerking die ik wil plaatsen betreft het klepje van de micro HDMI-aansluiting. Ik ben persoonlijk al niet zo van de klepjes, maar deze uitvoering weet me figuurlijk het bloed onder de nagels vandaan te halen omdat deze -zelfs met je nagels- lastig te openen is. Het klepje schiet tijdens je poging vaak weer terug in de behuizing.