2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

Zoals vermeld is het niet mogelijk om gewone Windows-applicaties te draaien in Windows RT. Dat belemmert ons natuurlijk ook flink bij het testen van de hardware, want de gebruikelijke benchmarks zijn nog niet beschikbaar. Er zitten er wel een aantal aan te komen, maar het aanbod is nog miniem. Het draaien van PCMark, 3DMark, Unigine Heaven en andere tests kunnen we vergeten.

We zijn dus aangewezen op browsertests en handmatige tests. Het aantal benchmarks blijft vooralsnog dus gewoon erg beperkt. Met tests als GLBenchmark en 3DMark voor Windows RT op komst, verwacht ik dat het aanbod in de toekomst uitgebreid zal worden.

Met behulp van Futuremark’s Peacekeeper worden de prestaties van zowel het systeem als de browser zelf gemeten. De score is dus niet alleen afhankelijk van het systeem waarop dit gedraaid wordt, maar ook van de eigenschappen van de browser. In deze test weet de VivoTab RT niet al te best te presteren in vergelijking met de andere tablets die we op de redactie voor handen hadden.


De tweede benchmark die we voor nu aangrijpen is Octane van Google. Dit is een Javascript benchmark die Google in 2012 introduceerde. Ook hier weet de VivoTab RT niet echt potten te breken. Apple’s iPad 3 van een jaar oud is binnen handbereik, de rest moet de Asus-tablet ver voor zich dulden.


Bij het koud opstarten van de tablet weet de VivoTab RT gelukkig nog wat goed te maken ten opzichte van de concurrentie vanuit Android en iOS. Helaas voor de VivoTab RT is het opstarten van het systeem niet iets wat de gemiddelde gebruiker dagelijks meerdere malen zal doen, dus hier moet ook niet al te zwaar aan getild worden.

Benchmark: Koude start