2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De Asus VivoTab RT is een mooie tablet. Het ontwerp is goed en Windows RT draait soepel. Het optionele dockingstation is een grote meerwaarde omdat er verschillende zaken aan de tablet worden toegevoegd zoals extra accuduur, een toetsenbord en een USB-poort.

De ervaring die de VivoTab RT biedt wordt desondanks goed verpest doordat het aanbod van de Windows Store in Windows RT nog niet erg uitgebreid is. Dat is natuurlijk niet de schuld van Asus, maar het is wel een nadeel voor de eindgebruiker. Apple en Google bieden tablets aan die grotendeels dezelfde functionaliteit hebben als Surface RT-tablets, maar doordat de bijbehorende applicatiewinkels uitpuilen met aanvullende applicaties kan een gebruiker het product volledig naar de hand zetten. Dat is er voorlopig nog niet bij met Windows RT-tablets, maar dat zal in de toekomst zonder twijfel verbeteren. Momenteel is het misschien nog niet de goede tijd om al aan boord te gaan van de Windows RT-boot. Natuurlijk zijn veel diensten tegenwoordig gebaseerd op het internet en die zijn dus ook via de browser te gebruiken. Dat blijft echter minder ideaal aangezien dat niet specifiek geoptimaliseerd is voor Windows RT of aanraakgevoelige schermen.

De VivoTab RT heeft naast het besturingssysteem nog wel wat andere nadelen, maar die zijn grotendeels te ontkrachten. De prestaties zijn niet goed, maar Windows RT wel soepel. De resolutie van het scherm is bovendien wat laag. De Surface RT van Microsoft, de directe concurrent, biedt echter dezelfde resolutie. Ook andere Windows RT-systemen hebben diezelfde resolutie en er is daardoor simpelweg geen goed alternatief op dit gebied.

Al met al is de VivoTab RT dus een goed product, maar de software zorgt er vooralsnog voor dat ik deze tablet op dit moment aan niemand kan aanraden. Daar komt echter wel verandering in. De keuze tussen de VivoTab RT en de Surface RT van Microsoft is lastig en hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Het prijsverschil mag op het moment niet de doorslag zijn.
6.8
  • Ontwerp;
  • Geluid is goed;
  • Optioneel dockingstation;
  • Windows RT draait goed..
  • ..maar er is nog weinig software voor;
  • Geen knop om schermrotatie uit te schakelen;
  • Schermresolutie;
  • Niet krasvast;
  • Prestaties;