2min

Camera

Nokia heeft een 5 megapixel-camera toegevoegd aan de Lumia 620, de kwaliteit van de camera zal niet in de buurt komen van de Lumia 920, welke over PureView-technologie beschikt. Hoe goed je foto’s kan nemen met de Lumia 620 onderzoeken we op deze pagina, door verschillende foto’s te maken in verschillende omstandigheden.


De camera aan de achterzijde is voorzien van 5 megapixel, maar het aantal megapixel is niet alleen bepalend voor de kwaliteit van de foto. De gebruikte technieken en lens hebben vaak meer invloed op de kwaliteit van de foto.

Foto’s binnen


We beginnen met de foto’s die we binnen hebben genomen. Met goede belichting en in het donker met de flitser.
Binnen normale belichting


Binnen, in het donker met flits

De foto’s die we binnen hebben genomen zijn redelijk. Het is duidelijk geen hoogstaande camera, maar je kan er een prima foto mee maken. Wel zijn de foto’s snel onscherp, want een goede stabilisator ontbreekt op dit toestel.

Foto’s buiten


Uiteraard hebben we ook buiten foto’s genomen, deze zijn over het algemeen een stuk beter, mede doordat er meer licht beschikbaar is. We hebben gemerkt dat als je meerdere malen dezelfde scène fotografeert, de kleuren per foto nog weleens verschillen bij dit toestel.
Buiten van dichtbij genomen


Buiten van een normale afstand


Buiten van veraf


Buiten volledig ingezoomd


De foto’s buiten zijn inderdaad een stuk beter dan binnen. Wel willen de kleuren per foto nog weleens verschillen als je meerdere malen achter elkaar dezelfde foto neemt. Al met al is het een redelijke camera, niet meer en niet minder.

Video


Tot slot nog de video die we met elke smartphone maken, waarbij de kwaliteit van de camera wordt getest bij het maken van video’s. Deze camera kan maximaal opnemen in 720p, met 30 frames per seconde.


De video is relatief donker en ondanks dat ik mijn hand zo goed mogelijk stil probeer te houden lijkt het door afwezigheid van een goede stabilisator alsof het wel erg koud is. Voor het opnemen van video’s is de Lumia 620 dus zeker geen topper, maar dat kan je voor deze prijs ook niet verwachten.