3min

Gebruikservaring

De Nokia Lumia 620 is voorzien van Windows Phone 8, dit vinden wij een zeer gebruiksvriendelijk mobiel besturingssysteem, zeker voor mensen die voor het eerst met een smartphone gaan werken. Ook worden de apps steeds beter en komen er steeds meer goede apps voor het besturingssysteem beschikbaar. Voor een volledig beeld van Windows Phone 8 verwijzen we graag door naar de review die we hebben geschreven over Windows Phone 8.

Bellen


De Nokia Lumia 620 beschikt over twee microfoons, waardoor het toestel in staat is om omgevingsgeluiden weg te filteren en het bellen dus zonder al teveel ruis kan plaatsvinden. Ook klinkt de stem vanaf de andere kant van de lijn prima, natuurlijk is dit wel afhankelijk van de telefoon van de ander. Bellen met deze smartphone is dus zonder problemen mogelijk. Je zou bijna vergeten dat de telefoon daarvoor is origineel is bedacht.


Geluid


De Lumia 620 heeft een speaker welke zich aan de achterkant van het toestel bevindt, in de linkeronderhoek. Deze locatie is op zich prima, omdat je er niet snel een vinger of hand op zal leggen. Alleen linkshandige mensen zouden hier last van kunnen hebben, maar zeker niet in alle gevallen. Het maximale volume van deze smartphone is flink, het geluid kan echt goed open worden gedraaid, wel merk je dan dat de klanken worden vervormd. Bij elke smartphone zijn de lage tonen vaak een probleem omdat ze in principe gewoon ontbreken, een basspeaker op een smartphone is gewoon niet goed te realiseren. Toch zijn we van mening dat deze telefoon net over iets meer lage tonen beschikt dan de gemiddelde smartphone.

De meegeleverde headset is een standaard headset en weet het geluid over te brengen, maar de echte muziekliefhebber zal deze headset snel vervangen voor een in-ear model of een koptelefoon.

Internet


Internetten op Windows Phone 8 kan op dit moment maar op één manier en dat is via Internet Explorer Mobile 10. Er zijn geen andere browsers beschikbaar voor Windows Phone. Voor meer informatie over Internet Explorer Mobile 10 verwijs ik je eveneens door naar de review van Windows Phone 8.


Toetsenbord


Fabrikanten hebben met Windows Phone 8 weinig vrijheid, Microsoft hanteert strikte regels over wat wel en niet aangepast mag worden. Het toetsenbord is een van de zaken die niet mag worden aangepast. Er zijn dus geen mogelijkheden om te typen middels het populaire Swype-principe. Het blijft bij het typen met het normale toetsenbord, dat gaat op zich prima, al is dit scherm wel wat klein en druk je al snel op de verkeerde letter. In dit geval kan het kleine scherm dus een nadeel zijn.

Scherm


Het scherm van de Nokia Lumia 620 kan helaas niet tippen aan de schermen van duurdere modellen zoals de Lumia 820 en 920 van Nokia zelf. Desondanks is het scherm nog steeds niet slecht. De kleuren zijn nog steeds voller dan bijvoorbeeld op de Huawei Ascend W1 en de HTC Windows Phone 8S. Het aantal pixels per inch is ook hoger dan bij deze toestellen, waardoor het beeld ook net wat scherper is. Dat is met het blote oog echter niet heel goed te zien.

Accu


De accu van de Lumia 620 heeft een capaciteit van ‘slechts’ 1300 mAh en daarmee is deze een heel stuk kleiner dan we zien in andere modellen. Het scherm van de Lumia 620 is ook wel wat kleiner, maar we hebben onze twijfels of de accuduur van de Lumia 620 niet te wensen over laat.

We hebben er dan ook een benchmark op los gelaten die de processor volledig belast, tot de accu leeg is. Hierdoor lijkt de batterijduur wellicht wat kort, maar de meeste tijd staat je smartphone normaal gezien gewoon standby. In werkelijkheid zal de telefoon dus ongetwijfeld veel langer meegaan. Ondanks de kleinere accu scoort de Lumia 620 beter dan de HTC Windows Phone 8S, die toch al niet slecht scoorde.

Benchmark: Windows Phone: WP Bench – Accutest