3min

Prestaties

Deze pagina zal normaal gezien niet veel schokkende informatie bevatten. De prestaties van de Nokia Lumia 520 zullen niet veel anders zijn dan die van de HTC Windows Phone 8S en de Huawei Ascend W1. Waarschijnlijk zal de laatstgenoemde iets beter scoren vanwege de hogere kloksnelheid.

Systeem


De eerste benchmark is een systeembenchmark van WP-Bench, waarin alle onderdelen worden getest en er vervolgens een totaalscore uit komt rollen. De Lumia 520 scoort ongeveer even goed als de HTC Windows Phone 8S, maar moet duidelijk zijn meerdere erkennen in de Huawei Ascend W1. De Nokia Lumia 620 komt opvallend genoeg minder goed uit de bus dan zijn jongere (en goedkopere) broertje.

Benchmark: Windows Phone: WP Bench – Total


Bij deze recensie heb ik een nieuwe benchmark ingevoerd omdat oneBench niet langer aangeboden wordt via de Windows Store. Vervanger Multibench 2 test smartphones niet alleen op de grafische prestaties, maar ook andere gebieden: CPU, Data Transfer en Memory.

De Nokia Lumia 520 weet ook in deze test beter te presteren van de HTC Windows Phone 8S en de Nokia Lumia 620. De Huawei Ascend W1 blijft opnieuw buiten het bereik van de Finse telefoon.

Benchmark: Windows Phone: Multibench 2 – CPU


Het werkgeheugen van de Lumia 520 bedraagt 512MB en dat is voor vandaag de dag wat weinig, maar wel evenveel als de concurrerende toestellen van HTC en Huawei. Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor de aanzienlijk betere prestatie van de Ascend W1: Huawei heeft duidelijk betere chips gebruikt, de hoger geklokte processor heeft een positieve invloed op deze meting, of een combinatie van deze twee zaken. Hoe dan ook, van de budgettoestellen komt ook hier de Ascend W1 als winnaar uit de strijd.

Benchmark: Windows Phone: Multibench 2 – Memory


De laatste systeemtest is AnTuTu Benchmark. De Lumia 520 moet hier, afgezien van de stokoude Acer Allegro M310, alle concurrenten voor zich dulden. De Nokia Lumia 620 en HTC Windows Phone 8S op korte afstand, de Huawei Ascend W1 scoort opnieuw aanzienlijk beter.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


Grafisch


Het laatste onderdeel van de benchmarks is de grafische test van Multibench 2. In deze test worden verschillende sequenties met grafische taken doorlopen. Hoe meer frames op het scherm getoverd kunnen worden, hoe hoger de score uitpakt.

De Nokia Lumia 520, HTC Windows Phone 8S en Huawei Ascend W1 zijn voorzien van dezelfde GPU, namelijk de Adreno 305. Toch lopen de scores in deze test aardig uiteen. De Lumia 520 scoort opnieuw onderaan de grafiek, op gepaste afstand van de concurrerende budgetbakbewoners.

Benchmark: Windows Phone: Multibench 2 – Graphics