2min

Conclusie

Nokia heeft er alles aan gedaan om de goedkoopste smartphone met Windows Phone 8 aan te bieden en dat is het Finse bedrijf gelukt ook. Natuurlijk moet er gedurende zo’n proces bespaard worden op bepaalde zaken en zorgt dat ervoor dat zo’n telefoon nooit kan concurreren met high-end modellen.

Van tevoren is het de vraag of er zo heftig bespaard wordt, dat het belemmeringen gaat opleveren. Dat is bij de Lumia 520 in geen enkel geval echt zo, al zijn er bepaalde zaken die je bij tijd en wijlen misschien wel eens kan missen. Ik noem als voorbeelden een tweede microfoon en een flitser. De gemiddelde gebruiker zal deze componenten niet dagelijks gebruiken, maar gedurende de levensduur van de telefoon zal het wel eens voorkomen dat je ze zal missen.

Daar staat tegenover dat Nokia een mooi toestel biedt met een aardig scherm dat ook met handschoenen werkt, een goed en aansprekend ontwerp heeft en ook nog eens veel exclusieve software biedt die het toestel een meerwaarde geeft boven de concurrerende telefoons.

Op dit moment kan ik niet anders dan concluderen dat dit gewoon het beste budget Windows Phone toestel is voor bijvoorbeeld de instapper en mensen die op de kleintjes moeten letten. Het is dan een leuk extraatje dat Nokia de eerste maanden ook voorziet in een extra cover ter waarde van 15 euro. Nokia heeft wat mij betreft de Huawei Ascend W1 en de HTC Windows Phone 8S weten te verslaan, vooral wanneer je de prijs ook in de overwegingen meeneemt.
7.9
  • Goedkoopste Windows Phone 8-toestel;
  • Aansprekend ontwerp;
  • Scherm werkt ook met handschoenen aan;
  • Gratis extra hoesje;
  • Veel exclusieve en nuttige software;
  • Camera heeft geen flitser;