Review: Nokia Lumia 520

Introductie

Nokia timmert op alle gebieden die met Windows Phone te maken hebben hard aan de weg. Deze week introduceerde de Finse producent met de Lumia 925 een nieuw topmodel, maar ook aan de onderkant van de markt probeert men een graantje mee te pikken. Met de Lumia 520 introduceert Nokia de goedkoopste smartphone met Windows Phone 8 van dit moment.

Nog niet zo lang geleden nam Techzine de Huawei Ascend W1 onder de loep, enkele maanden daarvoor beoordeelden we ook de HTC Windows Phone 8S. Dat is de directe concurrent van deze Nokia Lumia 520, andere goedkope Windows Phone 8-modellen zijn er op het moment van schrijven niet. In vergelijking met de toestellen van Huawei en HTC is de Lumia 520 echter een koopje, de prijzen bedragen namelijk respectievelijk zo’n 210, 220 en 170 euro.

De Nokia Lumia 520 is dus een paar tientjes goedkoper dan de concurrerende toestellen, maar de vraag is dan natuurlijk of Nokia niet teveel heeft gesneden in onderdelen die er wel toe doen. In dit artikel ga ik als vanouds in op de kwaliteit van zaken zoals het scherm, de prestaties en de geluidskwaliteit, zodat een vergelijking met de Huawei Ascend W1 en HTC Windows Phone 8S gemaakt kan worden. Nokia heeft er ook een handje van om veel (nuttige) extra software aan Windows Phone toe te voegen waarmee het zich kan onderscheiden van de concurrentie. Ook dat onderdeel komt aan bod.


Mocht je de Nokia Lumia 520, Huawei Ascend W1 en HTC Windows Phone 8S graag op het gebied van specificaties met elkaar willen vergelijken, dan kan je terecht op deze vergelijkingspagina van de prijsvergelijker van Techzine.

De Nokia Lumia 520 staat momenteel dus genoteerd met een prijs van ongeveer 170 euro, de adviesprijs was bij aankondiging 179 euro. De telefoon wordt in Nederland alleen geleverd in een zwarte uitvoering, maar na aankoop van de telefoon kan je desgewenst makkelijk van kleur wisselen omdat de achterkant afneembaar is. Nokia biedt klanten bovendien één gratis extra cover na aankoop van deze smartphone, men heeft de keuze uit de kleuren geel, rood en wit. Die extra cover kan aangevraagd worden op een speciale website van Nokia. Deze aanbieding geldt tot 10 augustus.