3min

Prestaties (systeem & processor)

De Huawei Ascend P6 is niet voorzien van het standaardpakketje aan interne hardware. Zo vinden we dus geen Snapdragon-processor terug, maar een eigen fabrikaat van de Chinese producent. Het is dus interessant om te zien wat Huawei ervan heeft gebakken ten opzichte van de concurrenten.

Systeem


De eerste test is AnTuTu Benchmark, wat smartphones op verschillende gebieden aan een test onderwerpt en per onderdeel een score geeft. Die scores worden gecombineerd tot een totaalscore.

Al direct wordt duidelijk dat de Ascend P6 geen nieuwe records gaat vestigen. Geen enkele van de concurrerende smartphones wordt verslagen, de Ascend P6 eindigt onder alle topmodellen van de concurrentie en moet ook nog wat minder dure toestellen zoals de Sony Xperia SP en de Samsung Galaxy S III voor zich dulden.


CPU


De matige prestatie van de Hauwei Ascend P6 is deels te danken aan de quad-core processor die in de CPU-test nog niet de helft van de scores van de HTC One en Samsung Galaxy S4 laat noteren.


In BenchmarkPi is de score een tikje beter en is het verschil met bijvoorbeeld de Sony Xperia Z wat minder groot. De Ascend P6 heeft 342 milliseconden nodig om de test af te ronden.