3min

Prestaties (games)

De benchmarks op de voorgaande pagina zijn voor de meeste gebruikers niet van het grootste belang. Als Android vloeiend draait, is de eerste strijd immers al grotendeels gewonnen. Een veel belangrijker punt is het afspelen van games.

De Huawei Ascend P6 is voorzien van een voor ons nog onbekende GPU: de Vivante GC4000. Deze grafische chip zagen we nog niet eerder voorbij komen.

Onscreen-tests


In de GPU-test van AnTuTu Benchmark zien we ongeveer hetzelfde beeld van de eerdere tests. De Ascend P6 scoort minder goed dan de concurrentie, maar in dit geval is het verschil met de Google Nexus 4 niet zo groot.


In GFXBench 2.7 is dat echter wel anders. De Ascend P6 behaalt een score van 7,8 beelden per seconde en dat is aanzienlijk minder dan de concurrentie. De Google Nexus 4 en Samsung Galaxy S4 scoren meer dan het dubbele, in het geval van de Galaxy S4 is dat nog eens met een aanzienlijk hogere resolutie. Een teken aan de wand.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


De Extreme-test van 3DMark laat een nog extremer beeld zien waarbij de Samsung Galaxy S4 zelfs meer dan vier keer zo hoog scoort. Ook veel andere toestellen met een met de Ascend P6 vergelijkbare of lagere prijs scoren hier duidelijk beter.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


Offscreen-tests


Als laatste draaien we een offscreen-test in GLBenchmark, waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De Huawei Ascend P6 behaalt een score van 4,4 beelden per seconde als de telefoon in Full HD-resolutie aan de slag moet gaan. Dat is weer aanzienlijk lager dan de concurrenten. De grafische chip is dus gewoon van mindere kwaliteit dan wat de markt op dit moment biedt.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 offscreen)